İsviçre’nin Kripto Vadisi Hızla Büyüyor! İşte Nedeni

İsviçre’nin Kripto Vadisi, Covid-19 salgınına rağmen büyümeye devam ediyor ve ilk 50 şirketi bir yıldan kısa bir süre içinde 200 milyar dolardan fazla değer kazandı.

İsviçreli bir risk sermayesi şirketi tarafından derlenen rapor, ülkenin ünlü Kripto Vadisi’nde faaliyet gösteren en büyük elli firmanın değerinin Temmuz 2020’den bu yana yüzde 680 arttığını ortaya koydu.

Zug’un Kripto Vadisi ”En İyi 50 Raporu”, vadinin en büyük 50 şirketinin 2020 yılının Temmuz ayında 37,5 milyar dolardan Şubat 2021 itibarıyla 254,9 milyar dolara yükseldiğini ortaya koydu.

Rapor, İsviçre kantonu Zug’da  faaliyet gösteren firmaları inceledi ve bölgedeki blockchain firma sayısının Temmuz ayından bu yana yüzde 4,4 artarak 960’a yükseldiğini buldu. Aynı dönemde bölgede dijital para sektöründe işe alınan çalışan sayısı yüzde 8,5 artarak 5.184’e yükseldi.

Kripto Vadisi, şu anda her biri 1 milyar doların üzerinde değerlemeye sahip on bir kripto şirketine ev sahipliği yapıyor: Ethereum, Cardano, Polkadot, Aave, Cosmos, Solana, Tezos, Dfinity, Near, Nexo ve Diem.

Ülkedeki Kripto Yanlısı Yasaların Katkısı Büyük

Koronavirüs salgını sırasında sektörün zarar göreceğine dair endişelere rağmen, araştırma, vadinin krizi atlattığını tespit ettİ. Kripto Vadisi CEO’su ve kurucusu Mathias Ruch şunları söyledi:

”Mart 2020’de pandemi krizine belirli korkularla girdik ve bunların üstesinden geldik, artık geleceğe güvenle bakıyoruz. Eylül ayında olumlu gelişmeler meydana geldi. Sürekli olarak yeni şirketler kuruluyor ve aktif olarak Kripto Vadisini evleri olarak seçiyorlar. ”

İsviçre, ülkenin uygun düzenlemeleri nedeniyle uzun süredir blockchain ve kripto girişimleri için bir faaliyet merkezi oluşturdu. Raporun yazarı Ralf Kubli, “İsviçre dünyanın en gelişmiş blockchain yasalarından birine sahip ve bu nedenle Kripto Vadisi’nin gelecekteki refahı için güçlü ve sağlam bir temel oluşturdu” dedi.

Eylül 2020’de yapılan bir duyuruda, İsviçre vatandaşlarının ve Zug merkezli şirketlerin Şubat 2021’den itibaren 100 bin CHF’ye kadar (yaklaşık 108.750 dolar) vergilerini Bitcoin veya Ethereum olarak ödeyebilecekleri ortaya çıktı.

Comments (0)
Add Comment