Yeni girişim, sanatçıları Bitcoin sokak sanatı için ödüllendiriyor

Bitcoin Farkındalık Oyunu dünya çapında kripto para birimi ile ilgili sokak sanatının daha fazla kullanımını teşvik etmek için yapılan bir girişim olarak biliniyor. Sanatçılar Satoshis gibi en küçük bitcoin birimleri ile ödüllendirilerek kripto para birimlerinin tanıtılmasını ve benimsenmesini sağlıyor.

Sanatçılar kripto para birimini tanıtmak amacıyla dünya çapında gelişmeye başlayan sanat eserlerini paylaşmak için özel bir hesap kullanıyor ve burada grafiti çizerek çıkartmalar posterler duvar resimleri yaparak diğer sanat eserlerini paylaşıyor.

Bitcoin Farkındalık Oyunu kripto meraklılarını kolektifin mesajlarını 19 tasarımda bulunan çıkartmalara yaymaya teşvik ediyor.

Kolektif “Birçok insan Bitcoini duymadı ya da bir kere duyanlar onun değersiz oldugunu suçlular için olduğunu ve hiçbir zaman başarılı olamayacağını düşünüyor. Bu yanlış düşünceler ortaya cıktığında Bitcoini savunup bu yanlışlıkları yalanlayan hiç kimse yok. Bunu düzeltecek yalnızca BTC ile uğraşan bilgili insanlar var dedi. 

Bildiriye göre grubun bastığı tasarımlar Haziran 2020nin başında mağazalarında sunulmaya başlandı.

Dünyanın dört bir yanından gelen Bitcoinerlar etiket paketleri satın aldı ve halka açık yerlerde uyguladıkları çıkartmaların fotoğraflarını göndermeye başladı. Twitter hesabı Bitcoin Street Art Bitcoin temalı grafiti şablonlar ve çıkartmaların crowdsourced fotoğraflarını tweetlemeye başladı ve biz de bize gönderilen tasarımlarımızın bazı fotoğraflarını gönderdik.”

Girişimin başlangıcında grup toplam 615.000 Sata (66 ABD doları) kadar bir Bitcoin etiketinin her fotoğrafı için kendi varlıklarından 615 sat (0.066 ABD doları) ödeme sözü verdi. Bununla birlikte girişimin popülaritesi Bitcoin farkındalık oyununu mevcut ödülü artırmaya itti.

ABD Almanya Yeni Zelanda ve Romanya da dahil olmak üzere çeşitli ülkelerden katkıda bulunanlara 1.4 milyondan fazla Satoshis verildi.

BTC mesajları İngilizce olarak yaymak için tasarlanırken çok sayıda sokak sanatçısı kripto mesajlarını Almanca İspanyolca ve Portekizce gibi dillerde iletmek istedi. Kripto sanat eserleri batıyla birlikte Pakistandaki Lahorda ve Rusyanın Sankt Petersburgunda bulunuyor.

Comments (0)
Add Comment