Yeni bir dolandırıcılık iddiası…

New Yorklu bir kimse Perşembe günü yatırımcıları kripto para varlıklarına 45 milyon dolardan fazla yatırım yapma konusunda dolandırmaya yönelik suçlamalardan tutuklandı.

ABDli avukat David L. Anderson ve Federal Soruşturma Bürosu özel temsilcisi John L. Bennett 9 Temmuzda yapılan bir suç duyurusunun 27 yaşındaki Jae Woo Kimi tel sahtekârlığı ile suçladığını bildirdi.

Kim FBI tarafından yapılan bir soruşturma sonucunda kendisine yöneltilen suçlamalarla yüzleşmek için 16 Temmuz sabahı ABD sulh yargıcı Sallie Kimin huzuruna çıktı.

Şikayet ve beyanname Kimin kendisini Ekim 2017ten başlayarak arkadaşlara ve tanıdıklara bir kripto para birimi tüccarı olarak tasvir ettiğini iddia ediyor. Daha sonra kurban başına iş veya kripto para ticareti amaçları için kredi aradığı iddialar arasında yer alıyor.

Bu arada iddia edilen dolandırıcılığın bir parçası olarak işlemlere sponsor olmak için kripto para birimleri olarak Bitcoin ve Ethereum kullandı ve aldığı varlıkları kripto para birimi veya ABD doları olarak ülke dışındaki casino web sitelerine aktardı.

Mayıs 2020ye kadar Kim FBIa göre üç yatırımcıyı “oldukça mütevazı bir operasyon” olarak adlandırdığı şeyi finanse etmeye ikna etti. Ayrıca Şubat 2020den bu yana yeni yatırımcılardan kredi talep etmeye çalışıyor.

Kim suçlu bulunduğu takdirde 20 yıla kadar hapis ve 250.000 dolar para cezası alacak.

Comments (0)
Add Comment