Yasadışı kripto madenciliğinde olağanüstü artış

Abhazya Cumhuriyeti 2008den beri kripto para birimlerine bağlı yasağın olmasına rağmen kripto madenciliği faaliyetlerinde büyük bir artış gözlemledi. Gümrük 589.000 dolardan fazla madencilik teçhizatının son altı ay içinde sınırı geçtiğini bildirdi.

Nuzhnaya Gazetaya göre kripto madenciliği teçhizatlarının ithalatı yasal olarak kabul ediliyor. İthalatçılar donanımın değerinin % 1ine ve % 10luk bir KDVye eşit vergi ödemek ile sorumlu olduklarını belirtti.

Birkaç ülke tarafından Gürcistanın “özerk cumhuriyeti” olarak kabul edilen Güney Kafkasyada büyük ölçüde tanınmayan devlet 2020nin başlangıcından bu yana kripto madenciliği teçhizatı ithalatından 84100 dolardan fazla vergi kazandıklarını aktardı.

İllegal kripto madencilerini yakalamak

Ulusal Gümrük Komitesi başkanı Guram Inapshba illegal kripto madencilerini yakalamak amacıyla ithalatlara izin verdiklerini belirtti.

Inapshba kripto madenciliği faaliyetlerini yürütmek ya da finanse etmek için ülke sınırları dahilinde hiçbir yabancının yer almadığını bildirdi ancak Abhazyanın ithalatta çok sayıda vatandaşı olduğunu belirtti.

Hükümet Aralık 2018de ülkenin elektrik sistemindeki güç yetersizliği gerekçesiyle tüm kripto madenciliği faaliyetlerini yasakladı. Ayrıca Abhazya nüfusuna öncelikli güç sağlanması gerekliliği de belirtildi.

Son zamanlarda Venezuelanın Bolivarcı Puerto Ordaz Ulusal korumaları Bitmain tarafından üretilen 315 Bitcoin (BTC) madencilik makinelerini ele geçirdi. Maden teçhizat sahiplerine makinelere sahip olmak ve işletmek için gerekli izinlere sahip olmadıkları söylendi.

Comments (0)
Add Comment