Yasadışı faaliyetlerde kullanılan şifreli bir iletişim ağı kaldırılıyor

Avrupa genelindeki kolluk kuvvetleri yasadışı faaliyetlerini koordine etmek için şifreli bir iletişim ağı kullandığı iddia edilen 800den fazla kişiyi tutukladı.

EncroChat kullanıcılarına “sorunsuz güvenli iletişim” sağlamak için değiştirilmiş Android cihazları kullandı. BBC EncroChatın yaklaşık 60.000 kullanıcısı olduğunu bildirdi:

Aralarında İngiltereden de 10.000 kadar olduğu tahmin edilen 60.000 kişi Fransa merkezli EncroChate abone oldu.

Yetkililer suçluların uyuşturucu ve silah satışı gibi yasadışı faaliyetleri koordine etmek için şifreli mesajlaşma servisinin kullanıldığını iddia ediyor. Ancak tüm EncroChat kullanıcılarının suç faaliyetinde bulunduğu gibi bir iddiadan net bir şekilde söz edilemiyor.

Bu özünde uçtan uca şifrelemeyi yasaklayacak bir tasarının Senatoya tanıtılmasından bir hafta sonra geliyor. Aynı konu yakın zamanda Avustralya Kanada Yeni Zelanda İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri ni kapsayan “Five Eye” istihbarat topluluğunu oluşturan ulusların bakanlar toplantısında gündem oldu:

“Kamu güvenliğini ve ciddi suçları önlemek veya araştırmak için gerekli bilgilere yasal erişimi etkilediği uçtan uca şifreleme ile ilgili endişeleri gidermek için hükümetler ve dijital endüstri arasındaki işbirliğinin hayati önemini tartıştık.”

 

 

Comments (0)
Add Comment