Willy Woo: Bu Gelişme Bitcoin Fiyatının Artacağının Bir İşareti!

Güncel on-chain analizleri, devam eden düşüş bağlamında küçük ve büyük kripto piyasası katılımcılarının davranışlarına bir bakış imkânı sunuyor. Görünüşe göre, önceki boğa piyasalarının sona ermesinden farklı olarak, Bitcoin (BTC)’in fiyat düşüşüne rağmen minnow’lar varlıklarını artırıyor. Üstelik, tüm balinalar satmaya karar vermedi ve bazıları da arzlarını artırıyor.

Minnows balinaları geçti

On-chain analist Willy Woo’ya göre, Bitcoin (BTC)’lerin dağıtımının tarihi, BTC’nin balinaların elinden küçük bireysel yatırımcılara (minnow’lar) doğru hareket eden uzun vadeli bir eğilimini gösteriyor. Bu, 2011’in sonuna kadar uzandığı için halving döngülerinin tarihinin başlangıcından beri yürürlükte olan bir trend. Özellikle istikrarı, kripto para borsaları ve ETF’lerin (borsada işlem gören fonlar) kripto pazarında giderek daha önemli bir rol oynamaya başladığı 2013-2014 boğa piyasasından sonra görülebilir.

Woo, kripto paraların kitlelere doğru hareket ettiğine dikkat çekiyor. On-chain analizine göre, minnow’ların hakimiyeti artıyor. Arzın büyük ölçüde daha küçük avcılarınkileri temsil eden borsaların ve ETF’lerin elinde olduğu da düşünülürse, balinalar üstünlüklerini kaybediyor. Grafiğe göre, balinalar (1000+ BTC) şu anda Bitcoin varlıklarının %26’sını elinde tutuyor. Borsalar ve ETF’ler, çoğunlukla 150 milyondan fazla müşterileri adına tuttukları %17,5’e toplu olarak sahipler. Bu arada, minnow’lar (0-10 BTC) toplu olarak %13,6 oranında BTC’ye sahip. Bu nedenle, minnow’lar tarafından, borsalar ve ETF’ler aracılığıyla bireysel olarak tutulan varlıkların birleşik miktarı %31,1’dir. Bu, en büyük balinaların elindeki %26’dan fazladır.

Minnow’lar dipten alıyor

Woo’nun küçük yatırımcıların davranışlarına özellikle dikkat etmesinin nedeni, küçük BTC sahiplerinin sayısındaki periyodik artış ile Bitcoin fiyatındaki artış arasındaki tarihsel korelasyondur. Analist bunu, 1 BTC’den daha az olan küçük sahiplere haftalık net akışların grafiğinde gösteriyor.

Kesikli trend çizgisi (yeşil), 2017 boğa piyasasını 2021 iniş ve çıkışlarıyla karşılaştırıyor. Önceki boğa piyasasından (kırmızı daire) farklı olarak, Bitcoin fiyatındaki açık düşüşün hala satın alan küçük avcıların davranışlarını değiştirmediğini görüyoruz. Varlıklarının yükseliş eğilimi çizgisi kırılmadı ve yıllık zirvelere ulaşıyor. Buna karşılık, Mart 2020’deki koronavirüs çöküşü (yeşil daire) küçük yatırımcıların net bir şekilde tersine dönmesine neden oldu. Ayrıca Woo konuya ilişkin olarak kısaca şunu ekledi:

Son 30 günde balinalar 4 bin BTC sattı, plebler 31 bin BTC aldı.

Küçük avcıların (0-10 Bitcoin) yunuslara ve balinalara (100+ BTC) karşı oranını gösteren bir grafik, minnowların artan egemenliğine dair daha fazla kanıt sağlıyor. Bu grafik, Mayıs ayının en düşük seviyelerinden bu yana parabolik olarak yükseliyor.

Balina türleri Bitcoin satın almaya devam ediyor

Genel olarak, on-chain analiz, devam eden düşüş sırasında durmayan, balinalardan minnow’lara akan Bitcoin’in uzun vadeli eğilimini vurguluyor. Bununla birlikte, 1-10 bin Bitcoinbölgesinde yaşayan ve son 3 hafta içinde varlıklarını agresif bir şekilde artıran bir balina tür ü var. Bu eğilime, bir başka on-chain analist Will Clemente tarafından son tweetinde işaret edildi. Ona göre, balinalar Mayıs ortasından beri korku satın alıyor ve son haftalarda cüzdanlarına 96.044 BTC eklediler.

Bununla birlikte, en büyük balinaların (10.000+ BTC) sayısı son aylarda biraz düştü ve bu da minnow’ların ve daha küçük balinaların varlıklarını neden artırmış olabileceğini açıklıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!