Weiss Ratings Kripto Para Piyasasındaki En İyi Projeyi Açıkladı!

Weiss Ratings’e göre Cardano (ADA)’nun teknolojisi Ethereum (ETH)’dan daha üstün. Cardano teknolojisi şu anda ‘mükemmel’ olarak derecelendirilirken, Ethereum’un teknolojisi ise ‘iyi’ olarak derecelendiriliyor. Lider altcoin’in üzerinde yer alan diğer kripto para projeleri, kurucusu Gavin Wood’un Ethereum’un kurucu ortağı olduğu Polkadot ve Fantom, Cosmos ve Tezos. Bununla birlikte, Ethereum hala piyasanın lideri olarak nitelendiriliyor ve özelikle benimseme gibi faktörler ETH’yi üst sıralara çıkarıyor. Bitcoin ise genel olarak ikinci sırada yer alıyor.

Ethereum liderlik koltuğunda oturuyor

Derecelendirme firmasının kripto para varlık odaklı yan kuruluşu olan Weiss Crypto’ya göre, Ethereum genel  A notu alıyor. ETH, benimsemede lider durumda ve pazar performansında ikinci sırada. Bitcoin, B derecesi ile ikinci sırada yer alırken, onu B- ile Stellar ve Cardano takip ediyor. Ripple, Litecoin, Zcash, Dash, Monero ve Dogecoin’in tümü C+ notu alıyor. Dikkat edilmesi gereken nokta, Dogecoin’in teknolojisinin ‘çok zayıf’ olarak derecelendirilmesi. Bu, DOGE geliştiricilerinin birkaç hafta önce teknolojisini geliştirmek ve ödemelere uygun hale getirmek için Elon Musk ile yıllardır çalıştıklarını açıklamasına rağmen ortaya çıkıyor.

 

Weiss ratings, önde gelen iki gizlilik kripto para Dash ve Monero teknolojileri de  “zayıf” olarak derecelendirildi. Monero’nun Colonial Pipeline bilgisayar korsanlarına fidye olarak ödenen BTC’ye el konulmasının ardından son haftalarda siber suçlular tarafından daha fazla tercih edildiği bildiriliyor. Teknolojide usta olmalarına rağmen, bazı bilgisayar korsanlarının BTC’nin izlenebilir olduğundan ve hiç de anonim olmadığından hala habersiz oldukları görülüyor.

Weiss Ratins’tan yatırımcılara tavsiye

Weiss kripto para derecelendirmeleri, kripto para sektöründeki en son gelişmeleri yansıtacak şekilde haftalık olarak güncellenir. Firmanın bir blog gönderisine göre, “Her bir kripto paranın teknolojisi, benimsenmesi, yatırım riski ve pazar ivmesi hakkında binlerce veri noktasını dikkate alan çığır açan bir modele dayanıyorlar.” Derecelendirme firması, yatırımcıların riskli varlıklardan kaçınmasına ve “dikkatlerini gerçekten hak eden birkaç sağlam ve gelecek vaat eden kripto para birimini” belirlemesine yardımcı olmayı umuyor.

Weiss ratings derecelendirmeleri, Cardano’yu teknoloji ve pazar performansında Ethereum’un üzerine yerleştiriyor ve Cardano ile Ethereum arasındaki hararetli tartışmayı ateşliyor. Cardano, Polkadot gibi diğer blok zincirlerle birlikte Ethereum katili olarak adlandırıldı. Bununla birlikte, kurucusu Charles Hoskinson’a göre, proje, Ethereum 2.0, başlamak için Ethereum katili. Birkaç hafta önceki bir röportajda Hoskinson, Cardano’yu ETH’den daha iyi yapan diğer nedenlerden biri Cardano’nun otomatik düzenlemeyi, merkezi olmayan kimliği entegre etmesi ve bunu meta verilerle birleştirmesi ile uyumluluk ve yönetişimdir, ona göre Ethereum bunu yapamaz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (2)
Add Comment