Weiss Ratings: Bitcoin, gelecek yıl 70 bin dolara yükselebilir

Weiss Ratings yatırımcıların bitcoin hakkında yükseliş göstermelerinin nedenlerini açıkladı ve kripto para biriminin gelecek yıl 70 bin dolara ulaşması beklenen “dehşet bir artış” bekliyor. Buna ek olarak Federal Reserve’in büyük para basma ve kripto para birimlerine yapılan kurumsal yatırımları da yükselişe katkıda bulunuyor.

Weiss Ratings Neden Bitcoinde Böyle Bir Yükseliş Öngörüyor

Weiss Ratings analistleri Bruce Ng ve Juan Villaverde geçtiğimiz hafta yatırımcıların bazı yan konsolidasyonlara rağmen neden bitcoin konusunda emin ve rahat olamaları gerektiğini açıkladılar. Weiss Ratings şu anda tüm kripto para birimleri arasında bitcoini ilk sırada yer alıyor.

Analistlerin bitcoin hakkında iyimser olmalarının üç temel nedeninden biri stok-akış analizine (S2F) dayanan bir fiyat tahmininden kaynaklanıyor. Popüler tahmin modeli “şimdi önümüzdeki 12 ay boyunca devasal bir artışa işaret ediyor” diye belirttiler.

Ng ve Villaverde “S2Fnin bir malın ne kadar az olursa değerinin daha yüksek hale geldiğine dair mantığa dayandığını” eklediler. Örneğin Goldun S2F değeri 62dir ve bu da “küresel yer üstü işletmeleri için gereken yıllık üretim sayısıdır” diye açıkladı.

Mayıs’taki Bitcoin halving sonrası her 10 dakikada bir 6.25 yeni Bitcoin oluşturuluyor bu da “yeni minotorun Bitcoinin dolaşımdaki arzıyla eşleşmesi tahminen 56 yıl alacak” anlamına geliyordu. “Altın için S2F sayısına ne kadar yakın olduğuna dikkat edin bu da mantıklı çünkü bitcoin hızla güvenli bir sığınak yatırımı olarak altının büyük bir rakibi haline geliyor.”

Analistler “önceki S2F tahminlerinin bitcoinin gerçek fiyat performansıyla oldukça iyi uyuştuğunu” ekledi:

Şimdi halving tarihine dayanarak mevcut S2F analizi bitcoinin 2021 yılı ortalarında 70.000 dolara ulaşması gerektiğini söylüyor … Sadece yarısı doğru olsa bile paranızı üç katına çıkarabilirsiniz.

Weiss Ratings analistlerinin vurguladığı diğer iki neden “QE sonsuzluğu” ve kurumsal para kripto para birimlerine akıyordu. Covid-19 pandemik ortamı Federal Rezervi sadece 13 haftada 2.9 trilyon dolarlık yeni kağıt para basmaya veya dakikada yaklaşık 22 milyon dolar basmaya itti. Yatırımcıların “kağıt paraya olan güvenlerini kaybettiklerinde güvenli bir sığınak olarak” bitcoin ve altına para dökeceğini tahmin ederek “Herhangi bir önlemle bu endüstriyel ölçekte paranın bozulmasıdır.

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz da rekor miktarda para basan merkez bankalarının bitcoin için en iyi ortam olduğunu söylüyor.

Ng ve Villaverdenin odaklandığı son büyük faktör yaklaşık 210 milyon dolarlık kendi parasını bitcoine yatırım yapan Paul Tudor Jones gibi kurumsal yatırımcılar arasında kripto para birimine artan ilgiydi. Grayscale Investments Grayscale Bitcoin Trusta yeni madeni paraların oranından daha hızlı bitcoin ekliyor ve son zamanlarda girişim kapitalisti Andreessen Horowitz kripto girişimlerine yatırım yapmak için yarım milyar dolar topladı. Analistler son olarak şu şekilde bir değerlendirme yaptılar:

Kurumsal büyüklükteki paraların Bitcoin gibi küçük bir pazara akması gerçekten patlayıcı etkilere sahip olabilir.

Comments (0)
Add Comment