WBTC nin piyasa değeri 1 milyar Doları aştı

Piyasadaki en iyi performansı gösteren ERC20 tokenlerinden WBTCnin piyasa değeri 6 Ekim günü 1 milyar Doları geçti.

Eylül ayının son haftalarında WBTC piyasa değeri olarak 900.000 Dolar oldu. Geçtiğimiz 48 saat boyunca 1.01 milyar Dolar değerini koruyan WBTC günlük kayıplarda % 0.62 ile bırakan hafif düşüş eğilimi azalırsa değişmeden hareket etmeye devam edecek.

BTCye olan talep artıyor

Daha fazla yatırımcı Yearn.Finance ve Uniswap gibi projelerin kar fırsatları için Defıye girdikçe Bitcoinin değerini Ethereuma aktarma talebi saniyede artıyor ve WBTC kullanımı da aynı derecede artıyor. Bitcoinin tokenize edilmiş bir versiyonu olan WBTC Bitcoinin Bitcoin olmayan bir blok zincirine aktarılmasını kolaylaştırmak için oluşturuldu. Daha önce sadece Ethereum ağında kullanılıyorken Tron tokeni bir TR20 tokeni olarak dağıtıyordu; şimdi ise WBTC daha geniş bir kitleye ulaşıyor.

Tronun WBTC dağıtımı yükseliş için gerekli

Ethereum kullanıcılarının karşılaştığı fahiş ücret sorununu çözerken Defınin kullanımındaki artıştan yararlanmak için Tron ağı Bitcoin ve Ethereum kullanıcıları için bir saklama hizmeti sağlayıcısı olarak Bitgo ile ortaklık kurdu. Tron ağının bu stratejik hareketi Wbtcnin TRON kullanıcılarına erişimini genişleterek tokenin piyasa hacmini artırmaya yardımcı oldu. Daha fazla kullanıcı Defı pazarından yararlanırken farklı bir ekosistemden erişim sağlanmaya başlandı.

Tron’un DeFi platformu hacim olarak 6.7 milyar Trondan fazla (210 milyon Dolar) güçlü bir artış yaşarken wBTC yükseliş bölgesinde konumlanıyor. Bu arada Tron ve Ethereum arasındaki rekabet Ethereum ağında yer alan faaliyetlerin çoğunu ekosistemine ayırmaktan çok uzak olsa da hareket onlara birkaç seçenek üzerinde gelişme şansı veriyor.

Bitcoinin fiyat dalgalanması arttıkça wBTCnin piyasa değerinde bir kesinlik söz konusu olmayıp bir süre için mevcut değerinden geri çekilebilirken zirveye çıkması da olası görünüyor. Ancak DeFinin hızlı bir şekilde büyümesiyle birlikte ilerleyen süreçte wBTCnin yol katetmesi sürpriz olmayacak.

Comments (0)
Add Comment