Dikkat: Vitalik Buterin Ethereum Satışı Mı Yapıyor? İşte Detaylar

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto sektörü günden güne büyürken öne çıkan bir isim olan Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, önemli miktarlardaki Ethereum (ETH) varlıklarını başka cüzdanlara aktarıyor. Peki, bu transferlerin arkasında satış mı var? İşte detaylar…

Vitalik Buterin Ethereum transferi yapıyor: Arkasında ne var?

11 Eylül 2023 tarihinde, Vitalik ile ilişkili olan ve “0xD0…8fd7” ismi ile başlayan bir kripto para cüzdan adresi, “0x55…31B1” adresli başka bir cüzdana yaklaşık 3,12 milyon dolara denk gelen 2.000 ETH transfer etti. Bu hamle, Vitalik’in daha önce aynı adrese 999 ETH ve yaklaşık bir ay önce de 1.700 ETH göndermesinden sadece on gün sonra gerçekleşti. Söz konusu cüzdan, “0x5567”, bu işlemlerin odak noktası haline geldi.

Bu durumu daha da ilgi çekici kılan şey, Vitalik Buterin’e bağlı cüzdanın bu adres aracılığıyla popüler kripto para borsası Bitstamp’a sürekli olarak ETH yatırıyor olmasıdır. Lookonchain’e göre, yalnızca geçtiğimiz ay, “0x5567” Bitstamp borsasına toplam 2.700 ETH, yani şaşırtıcı bir şekilde 4,77 milyon dolar aktarmıştır. Geçtiğimiz yıl boyunca, Vitalik ile ilişkili cüzdanlar “0x55” adresi aracılığıyla Bitstamp’a 7,49 milyon dolar ve Paxos’a 3,3 milyon dolar gönderdi.

Transferlerin arkasında ne yatıyor

Ethereum’un kurucu ortağı tarafından merkezi borsalarda (CEX’ler) bu olağandışı varlık birikiminin ardındaki nedenler gizemini koruyor. Ağustos ayı sonlarında Vitalik’in “vitalik.eth” etiketli cüzdanının Coinbase’e yaklaşık 1 milyon USD değerinde 600 ETH transfer ettiğini belirtmek gerekir. Kısa bir süre sonra, 500 MKR satarak ve 353 ETH’yi cebine koyarak kripto topluluğunu şaşırttı. Böylece iki yıl sonra ilk kez MKR’yi cüzdanından çıkarmış oldu.

Vitalik Buterin’in bu esrarengiz işlemlerle neyi amaçladığına ilişkin spekülasyonlar oldukça fazla. Bazı analistler, Buterin’in elindeki varlıkların önemli bir kısmını elden çıkarmaya hazırlanıyor olabileceğini ve bunun da kripto para biriminin fiyatı üzerinde aşağı yönlü bir baskı yaratabileceğini öne sürüyor. Sebep ne olursa olsun, bu eylemler Vitalik’in yaklaşan piyasa trendlerine ilişkin görüşlerinin bir yansıması olarak görülüyor ve kripto topluluğu tarafından yakından izleniyor.

Kripto para topluluğu bu işlemleri yakından incelerken ETH fiyatı ise son 24 saat içerisinde yüzde 1 değer kaybetti. Ethereum anlık olarak 1.584,06 dolar seviyelerinden işlem görüyor ve 190.351.549.877 dolarlık piyasa değerine sahip bulunuyor. Ethereum son dönemlerin popüler altcoin projesi olarak karşımıza çıkarken birçok yatırımcının odağında yer alıyor. Bu yüzden uzmanlar yakından takip edilmesini öneriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!