Yatırımcılar Endişelendi: Vitalik Buterin Ethereum Satışı Mı Yapıyor? İşte Detaylar

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, yine yeni bir haberle gündeme oturdu. Son olarak on-chain verilere göre ünlü yatırımcı ve kurucu isim, Ethereum satışlarında bulunuyor. Peki, bu kararın arkasında neler var? Yatırımcıların endişeleri yerinde mi? İşte detaylar…

Yatırımcılar dikkat! Vitalik Buterin tekrardan satışta!

Kripto para piyasası son dönemlerde oldukça sarsıntılı bir dönemden geçerken ünlü kripto fenomenlerinden gelen haberler de dikkat çekiyor. Birçok yatırımcının endişelenmesini sağlayan son haber ise ETH kurucusu Vitalk Buterin’in hamlelerinden geldi. Son olarak kripto para sektörünün lider altcoin‘i Ethereum‘un (ETH) kurucusu olan Vitalik Buterin, aldığı kararlar ile yatırımcıların dikkatini çekti. Ünlü isim son dönemlerde oldukça ciddi miktarlarda ETH satışları gerçekleştirdi. Bununla beraber son dönemlerde birçok kez ETH satışı yapan Buterin, son gelen bilgilere göre ETH satışlarına devam ediyor.

Aktarılan kritik veriler ise Vitalik Buterin’in cüzdanından geldi. Vitalik Buterin geçtiğimiz saatlerde dev kripto para borsası Coinbase’e 600 Ethereum (ETH)’lik bir transfer gerçekleştirdi. Birçok yatırımcıyı endişelendiren bu büyük transferle beraber yatırımcılar varlıklarını çekip çekmemekte biraz kararsız gözüküyor. Öte yandan 1 milyon dolar değerinde ETH satışı yapan Vitalik Buterin, fiyatı henüz etkilememiş gözüküyor. Yatırımcılar tedirgin olsa da henüz satışlar gelmedi. Bununla beraber hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda 11 Temmuz 2023’de OKX borsasına da 2,013 adet ETH (3,76 milyon dolar değerinde) transfer etmişti.

ETH fiyat durumu

Lider altcoin projesi Ethereum için ise bir süredir deniz dalgalı gözüküyor. Uzun süredir yükseliş hareketi gerçekleştiremeyen lider altcoin projesi Ethereum, Bitcoin’in düşüş yaşamasıyla beraber 1.675 dolar seviyelerine kadar düştü ve anlık olarak bu seviyelerden işlem görüyor. Yeni hafta ETH için düşüş getirirken, Vitalik Buterin tarafından yapılan satışların devam etmesiyle beraber daha büyük düşüşler gelebilir. Bu yüzden önde gelen kripto para uzmanları yatırımcıların dikkatli olmasını öneriyor.

Anlık olarak bakıldığında ETH’nin piyasa değeri 201,140,493,808 dolar seviyelerinde yer alırken 24 saatlik işlem hacmi ise 6,233,390,597 dolar seviyesinde bulunuyor. ETH’nin son 24 saat içerisindeki en yüksek seviyesi 1,689.26 dolar seviyesinde iken, anlık olarak en düşük seviye 1.667 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!