Vitalik Buterin: Bu Altcoin Fiyaskoyla Sonuçlandı!

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, öncü sosyal medya platformu Twitter üzerinden takipçilerine bir itirafta bulunarak, altcoin Bitcoin Cash (BCH) hakkında açıklamalar yaptı.

Altcoin Bitcoin Cash, tutarlı bir ilerlemeden yoksun

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, altcoin Bitcoin Cash (BCH) hakkında yanıldığını itiraf etti. Buterin tweetlerinden birinde, önde gelen Bitcoin çatalının asi bir zihniyetten oluşan bir protesto hareketi olmaya odaklandığını ve bu nedenle tutarlı bir ilerleme yolundan yoksun olduğunu yazdı. Buterin, Bitcoin Cash’i başarısızlık olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

Altcoin Bitcoin Cash konusunda iyimserdim, çünkü ölçekleme savaşında küçük bloker argümanlarından çok büyük bloker argümanlarına katıldım. Bugün, BCH’ye çoğunlukla başarısızlık derdim. Benim ana çıkarımım: Bir isyan etrafında kurulan topluluklar, iyi bir amaçları olsa bile, genellikle uzun vadede zor zamanlar geçirirler, çünkü cesarete yetkinlikten daha çok değer verirler ve ileriye doğru tutarlı bir yol yerine direniş etrafında birleşirler

 

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, altcoin Bitcoin Cash, daha büyük blok boyutu nedeniyle daha yüksek işlem hacmini ve daha düşük ücretleri destekleyebilen Bitcoin’e alternatif olarak Ağustos 2017’de piyasaya sürülmüştü. Kasım 2017’de ise piyasa değeri ile Ethereum‘u geride bıraktı. Bunun üzerine Buterin, Bitcoin Cash’ın Bitcoin’ “meşru bir rakip” olarak ortaya çıktığını tweetlemişti. 2022’ye geldiğimizde ise Bitcoin Cash, piyasa değeri ile 25. sıraya geriledi. Kasım 2017’deki zirvesinden bu yana Bitcoin’in karşısında yüzde 98’lik bir kayıp yaşadı.

Buterin, daha önce yaptığı tahminler hakkında da konuştu

Altcoin Bitcoin Cash’in yanı sıra, 2017 yılında yaptığı ‘’pahalı Bitcoin ücretleri’’ hakkındaki yorumunu da ele alan Buterin, Ethereum’un ölçeklendirme sorunları ışığında hala onların yanında olduğunu söyledi. Ek olarak başlangıçtaki hisse kanıtı ve parçalama yol haritasının ise gülünç derecede yanlış olduğunu kabul etti.

Ethereum kurucu ortağı Buterin, 2013 yılında yaptığı tahminlerinde, kripto para piyasasının ve altcoin projelerinin giderek büyüyeceğini öngörmüştü. Ayrıca Buterin, Uniswap gibi merkezi olmayan bir borsanın ortaya çıkacağını da tahmin etmişti. Ancak ünlü programcı, 2021yılında sektörü kasıp kavuran değiştirilemez token’leri (NFT) tahmin edememişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!