Venezuela askeri yetkilileri 315 Bitcoin madencisini ele geçirdi

Silahlı işbirliği Kuvvetleri ve ülkenin Savunma Bakanlığının bir parçası olarak da bilinen Venezuelanın Bolivarcı Ulusal Muhafızları 315 Bitcoin madencilik makinelerini ele geçirdi.

Komutan Adolfo Rodríguez Cepeda Twitter aracılığıyla Bitcoin madencilik makinelerinin Ulusal Kriptoaktif ve ilgili faaliyetler Müfettişliği (Sunacrip) tarafından verilen izne sahip olmadığı için tutulduğunu söyledi.

Sunacrip Venezueladaki kripto para birimleri konusunda en yüksek otoritedir. Yerel kripto haber bülteni CriptoNoticiasa göre ele geçirilen makineler Antminer S9lar olarak biliniyor.

Mayıs ayında blok tarafından yapılan araştırmaya göre Antminer S9 Bitmainin en popüler son nesil madencisidir ve şu anda çok karlıdır. Bununla birlikte bu makineler Mayıs ayı itibariyle Bitcoinin hash oranının yaklaşık %23üne katkıda bulundu.

Antminer S9lar şu anda 100 dolardan 300 dolara kadar damping fiyatlarında mevcut bulunuyor. En yüksek fiyat ile ele geçirilen ekipman yaklaşık 94.500 dolar değerindedir. Bu makineleri kimin taşıdığı veya sahip olduğu belirsizliğini taşıyor.

Kripto madenciliğinin Venezüellada yasal olduğunu ancak Sunacrip ile uygun kayıt gerekiyor.

 

Comments (0)
Add Comment