Uzmanlardan Solana Açıklaması: Teknik Sorunlar ve Sert Düşüş Ne Anlama Geliyor?

Solana (SOL) fiyatı, son rallisinin ve 9 Eylül’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinin ardından, dün yüzde 10 düştü. Yaşanan düşüşün işlem selinin ortasında, ağ istikrarını çevreleyen sorunlar nedeniyle meydana geldiği tahmin ediliyor. SOL, an itibariyle 162 dolardan işlem görüyor.

  Solana önümüzdeki hafta önemli bir rapor yayınlayacak

Solana mühendisleri teknik sorunlarla uğraşırken, SOL fiyatı dün 135.25 dolar’a düştü. İşlem hacmi saniyede 400 bin işlemlik bir zirveye ulaştı ve bu da ağın çatallanmaya başlamasına ve bunun sonucunda bellek tüketiminin artmasına neden oldu. Bu, bazı düğümlerin çevrimdışı olmasına neden oldu. Ekosistemde Yaklaşık 17 saat boyunca meydana gelen Katman 1 hatası olduğu bildirildi. Ağ, mühendisler tarafından başarılı bir şekilde yeniden başlatıldı ve tüm düğümler 16 Eylül 2021 itibariyle tekrar çevrimiçi oldu. Solana, sistemdeki aksaklıkları gidermeye devam edeceğini ve önümüzdeki haftalarda kesinti hakkında ayrıntılı bir rapor vereceğine söz verdi.

 

Solana ağda yaşanan arızadan bu yana SOL fiyatı düşüş yaşarken, Ethereum ise yüzde 4 arttı. Ancak SOL, 2021’de Ethereum’dan önemli ölçüde daha iyi performans gösterdi; Ethereum yüzde 370 oranında artış kaydederken, SOL yaklaşık yüzde 7800’lük bir artış yaşadı. Kısa süre önce SOL piyasa değeri, 50 milyar doları aştı. Bu artış, Binance Coin ve ADA’nın da önemli bir büyüme kaydettiği gibi, bu yıl altcoin piyasasında yaşanan büyümeye işaret ediyor.

Ethereum da benzer sorunlar yaşamıştı

Bazı uzmanlar, Ethereum’un ilk piyasaya çıktığında da benzer sorunlar yaşadığına dikkat çekti ve bu aksaklıkları diğer akıllı sözleşme tabanlı Blockchain ekossistemleri için bir deneyim ve öğrenme süreci olarak görüyor. Multicoin Capital’in yönetici ortağı Kyle Samani, son dönemde yaşanan sorunlarına rağmen Solana ağını Ethereum’a karşı güçlü bir rakip olarak görüyor. Solana, merkeziyetsiz finans ve uygulamaları destekleyen akıllı sözleşme tabanlı bir Blockchain projesi olarak tanımlanabilir.

 

Solana’nın akıllı sözleşmeleri dahil etmesi, NFT pazarlarındaki artıştan yararlanmasına yardımcı oldu. Cardano, Plutus sistemini kullanarak akıllı sözleşmeleri desteklemek için yakın zamanda ağını güncelelyerek bu alanda da rekabet ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment