Uzmanlara Göre Dogecoin e Yatırım Yapmadan Önce Bunları Bilmenizde Fayda Var

2013 yılında parodi olarak yaratılmış bir para birimi olan Dogecoin dünyanın en zengin adamı Elon Musk Winklevoss ikizleri Snoop Dogg ve diğerleri tarafından onaylanan bir çılgınlığa dönüştü. Bununla birlikte bazı kripto savunucuları altcoinin piyasa değeri 10 milyar doları aştığı için ve yüzde 20lik bir artışla ilk 10a geri dönüşünü göz önünde bulundurarak Dogecoin etkileşiminin risklerini ve tehlikelerini vurguladılar.

Musk Tarafından Yönetilen Dogecoin Ahalisi

Tesla ve SpaceXin CEOsu muhtemelen Dogecoinin en tanınmış destekçisi. kripto para birimini sık sık övmesi ve hatta komik yorumlarda bulunması bile varlık için anında bir fiyat artışına neden oldu.

GameStop fiyaskosundan bu yana Musk Dogecoin hakkında daha da fazla etkileşimde bulunmaya başladı. Dünyanın en etkili kişilerden biri olduğu için iş adamının sözleri kitlelerin dikkatini çekiyor ve kararlarını etkiliyor.

Son günlerde popüler ABDli rapçi Snoop Dogg ve Gemininin kurucu ortakları Cameron ve Tyler Winklevoss gibi isimler de çılgınlığa katılanlar arasındaydı. Dogecoin CNBC ve Bloombergdeki yayınlarıyla ana akım medyada bile yer aldı.

Beklendiği gibi bu büyük ilgi perakende yatırımcılara ulaştı çünkü Dogecoinin Google aramaları ABDde Bitcoini bile geçti. Doğal olarak tüm bu artan talep tokenın piyasa değeri 10 milyar doların üzerine çıktığında DOGEnin fiyatını etkiledi ve bir anda en büyük on kripto para birimi arasında yer buldu.

Dogecoine Yatırım Yapmanın Riskleri

Yukarıda belirtilen ünlü isimler Dogecoin çılgınlığını tetiklerken yatırım uzmanları ve analistler Dogecoinin riskleri hakkında insaları uyardı. 

İngiltere merkezli finans sitesi finder.comda yatırım uzmanı olan Tom Stelzer “Dogecoinin ani yükselişi birçok yatırımcının dikkatini çekmiş olsa da son derece riskli ve değişken bir yatırım olmaya devam ediyor. Bitcoinin aksine Dogecoin başlangıçta bir şaka olarak yaratıldı ve hiçbir gerçek değeri yok.” dedi. 

Galaxy Digitalin CEOsu Mike Novogratz insanları potansiyel riskler ve FOMOyu takip eden yatırımcıları makul bir “kötü” son konusunda uyardı.

İnsanların “bir amacı olmayan” bir kripto paradan kaçınmaları gerektiğini tavsiye etti ve Bitcoin Ethereum ve DeFi tokenlarına yatırım yapmalarını tavsiye etti.

Binance CEOsu Changpeng Zhao belki de Dogecoin ile tüm durumu en iyi şekilde özetleyen kişi oldu. Dogecoinin Elon Musk adında bir yöneticisi olduğunu ve altcoinin aynı zamanda  oldukça “havalı ve eğlenceli” olduğunu belirtti.

Bununla birlikte altcoinin “bir anlamda terk edildiği” için merkeziyetsiz olması gerekmesine rağmen bir adres tüm tokenların yaklaşık yüzde 30unu tutarken ilk 20de tokenların yarısından fazlasını içerdiğini belirtti.

Ünlü ekonomist Peter Schiff ilk olarak Muskın Dogecoini lanse ederek kripto para topluluğunu trollediğini iddia etti ve Muskı Dogecoin ile yeni bir saadet zinciri yürütmekle suçladı.  

Uzun Vadede Dogecoin Fiyat Tahmini 

Online bir tahmin sitesi olan Wallet Investora göre DOGE bu ayın sonunda fiyatını ikiye katlayarak 010 dolara ulaşabilir. Bununla birlikte site Dogecoin fiyatının Mart ayı sonunda 00343 dolar ve Aralık 2021in sonunda ise 00390 dolar olacağını iddia etti. Aynı kaynağa göre Uzun vadede fiyatın 2022 sonunda 00417 dolara 2023 sonunda 00441 dolara ve Ocak 2026da 005096 dolara ulaşabileceğini gösteriyor.

Kripto para analiz şirketi Coinswitch DOGEnin önümüzdeki bir veya iki ay içinde 0005 dolardan fazla yükselebileceğini öngörüyor ve eGifter AllGamer.net ve diğerleri gibi çevrimiçi mağazalar tarafından bir ödeme aracı olarak benimsendiğine dikkat çekiyor. Daha uzun vadeli bir bakış açısıyla 2025 yılına kadar Coinswitch Dogecoin fiyatının en düşük 00281 dolar ile 00450 dolar arasında değişmesini bekliyor.

Digitalcoinprice.com ise  Dogecoin tahmini daha yüksek tutarak fiyatın Mart ayında ortalama 0073692 dolar ve 2021 sonunda 0081293 dolara ulaşacağını tahmin etti.

 

Comments (0)
Add Comment