Uzmandan Bitcoin ve Amazon Yorumu: Fevkalade Benzerlikler Var!

Real Vision CEO’su Raoul Pal, Amazon’un geçmişteki fiyat hareketini inceliyor. Uzman, e ticaret devinin fiyat hareketini, Bitcoin (BTC)’in performansıyla karşılaştırıyor.

 

Bitcoin ve Amazon fiyat hareketi benzerlik gösteriyor: Metcalfe Yasası

Eski Goldman Sachs yöneticisi, 863.300 Twitter takipçisine Amazon’un (AMZN), ağdaki kullanıcı sayısı arttıkça bir ağın değerinin arttığını belirten Metcalfe Yasasına bağlı kaldığını söylüyor. Pal, 2000’lerin başında Amazon’un yüzde 50’ye varan düşüşleri olan oldukça volatil bir hisse senedi olduğunu vurguluyor. Pal’a göre, Amazon fiyat hareketi, 2003’ten 2011’e kadar, böyle görünüyordu. Amazon’un o zamanki fiyat hareketi, şimdi Bitcoin (BTC)’in fiyat hareketi ile oldukça benzer durumda. Pal ayrıca, Bitcoin (BTC)’in son 12 aydaki fiyat hareketine çok benzediğini söylediği 2010 yılında Amazon’un piyasa yapısını da mercek altına aldı. Uzmana göre, kısa vadede 2010 Amazon fiyat hareketi, böyle görünüyordu. BTC de benzer bir tablo çiziyor.

Yöneticiye göre, Bitcoin Amazon’un 2010’daki fiyat hareketini takip edecekse, önde gelen kripto para biriminin 30 bin dolar seviyesindeki kritik desteği tekrar ziyaret etmesi mümkün. Uzman, “Durum, BTC’nin muhtemelen 30 bin doları test edebileceğini gösteriyor ancak bundan şüpheliyim (bence satış bitmek üzere). ama kim bilir! Fraktallara asla güvenmeyin. BTC fraktalı, AMZN’den daha uzun ve daha değişkendir.  Günlük çizelgesi gerçektir ve bu kendi içinde Metcalfe Yasasının bir tahminidir.” açıklasını yaptı. Pal ayrıca, Metcalfe yasasına dayanarak, Bitcoin’in değerinin 100 bin dolar civarında olması gerektiğini ve BTC’nin şu anki 42.346 dolarlık fiyatıyla son derece düşük değerde olduğunu öne sürüyor.

 

FED para politikası, uzun vadede BTC için faydalı olacak

Yayınladığı bir analizde Bloomberg analisti Mike McGlone, hem BTC hem de ETH’nin sağlam temelleri olduğunu söylüyor. Uzman, Bitcoin (BTC)’in 100 bin dolar hedefine ulaşması, Ethereum’un ise 5 bin doları aşması ile 2022’nin kripto para piyasası için verimli geçeceğini tahmin ediyor. McGlone, Bitcoin’in “boğa piyasasında” olduğunu ancak bir konsolidasyon sürecinden geçtiğini düşünüyor. Daha da önemlisi, analist ABD Merkez Bankası’nın yeni politikalarının aslında BTC için faydalı olacağını vurguluyor.

Federal Rezerv yetkilileri geçtiğimiz günlerde enflasyonla mücadele amacıyla varlık alımlarını azaltmayı ve gelecek yıl faiz oranlarını artırmayı planladıklarını belirttiler. Bloomberg analisi, ”2022’deki Federal Rezerv faiz artışlarına yönelik beklentiler, Bitcoin ve borsa için fırsata dönüşebilir. Hala boğa piyasasındayız ve burada odaklanmamaız gereken nokta bu sürecin ne kadar süreceği” açıklamasını yaptı.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!