Ünlü Platformun Uzun Vadeli Dogecoin Fiyat Tahmini Şaşkınlık Yarattı

Dogecoin (DOGE)’in fiyatı, Bitcoin (BTC)’in 20 Ekim’de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından yükselerek 0,25 dolar seviyesindeki direnci kırdı. Bazı yatırımcılar, bu yılın başlarında kendi rekor seviyesinden geri çekildikten sonra şimdi kripto paranın fiyatında bir toparlanma bekliyor. Ve en son Dogecoin tahminleri, kripto paranın yönü ve gelecekteki fiyatı hakkında ne gösteriyor? Bu yazımızda, kripto para biriminin son performansına ve bazı analistlerin bundan sonra nereye gidebileceği yönündeki tahminlerine bakıyoruz.

Dogecoin fiyatı temmuz ayının en düşük seviyelerinden sonra yükseliyor

Kripto para birimi alanında bir şaka olarak piyasaya sürülen DOGE, sosyal medyada popülerlik kazanarak ve bir dizi başka köpek temalı kripto para üreterek bu yıl yükselişte devam ediyor. 8 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,7376 dolara ulaştı ve bu yılın başından itibaren %15,653’lük bir kazanç elde etti. Dogecoin fiyatı, daha geniş satış yönlü baskı devam ettikçe, 20 Temmuz’da 0,1607 dolara kadar düşmeye devam etti.

Kripto para piyasaları 20 Temmuz’da kısmen dibe vurdu ve Twitter (TWTR) ve Square (SQ) kurucu ortağı Jack Dorsey, ARK Invest’in kurucusu Cathie Wood ve Musk tarafından yapılan yorumların ardından Bitcoin’de kısa süreli bir sıkışma ve yükseliş hissi uyandı. B Word konferansında kurumların kripto para birimini nasıl benimseyebileceğini ele alan bir panel tartışması yapıldı. Mark Cuban gibi piyasa gözlemcileri ve yatırımcılar, Dogecoin’e yatırım yapmanın yanı sıra, kripto para sahiplerinin mal ve hizmetlere ödeme yapmak için onu diğer kripto para birimlerinden daha fazla kullanma eğiliminde olduğunu belirtti.

DOGE kabul eden işyeri sayısı artıyor

26 işyerinin daha ödeme için Dogecoin’i kabul etmesi sonucu, DOGE kabul eden işyeri sayısı 1.911’e çıktı. Cryptowerk’e göre liste; mağazalar, internet hizmetleri, oteller ve oyun platformlarını içeriyor. Eylül ayında Musk, yeniden DOGE’ye tekrar ağırlık verdi. Dogecoin (DOGE)’in geleceği için, kripto paranın küçük işlemlere uygun hale getirilmesinin işlem ücretlerinin düşürülmesi ile gerçekleşebileceğini tweet’ledi. Bu yılın başlarında, Tesla (TSLA)’nın elektrikli araçları için ödeme aracı olarak DOGE’yi kabul edip etmeyeceğini soran bir Twitter anketi düzenlendi. Şirket, Bitcoin madenciliğinin enerji kullanımıyla ilgili endişeler dile getirildikten sonra Bitcoin ödemelerini başlattı ve daha sonra durdurdu. En son Dogecoin haberlerinde, sinema zinciri AMC, çevrimiçi bilet satışları için kripto kabul etmeye hazırlanırken, dijital hediye kartları için ödeme olarak DOGE ve diğer kripto para birimlerini kabul etmeye başladı.

DOGE fiyatı 16 Ağustos’ta 0,3510 dolara yükseldi, ardından 26 Eylül’de 0,1945 dolara geriledi ve kripto para birimi fiyatları Eylül ayı sonlarında düştü. İlk Bitcoin ETF’nin piyasaya sürülmesine yanıt olarak fiyatlar bu ay keskin bir şekilde yükselirken, DOGE 0,25 dolar seviyesinde işlem görmek için sıçradı ve 18 Ekim’de gün içi en yüksek 0,2714 dolara ulaştı. Musk, 4 Ekim’de köpek yavrusunun bir Tesla aracındaki fotoğrafını tweet’lediğinde, Shuba Inu köpek temalı kripto para birimlerinin yükselmesine daha fazla ivme kazandırdı.

Dogecoin fiyat tahmini: kripto para önceki zirvelere geri dönecek mi?

Yazımızın hazırlandığı sırada, CoinCodex kısa vadeli fiyat analizlerine göre Dogecoin (DOGE/USD) 0,25 dolar civarında fiyat ile yükselişte görünüyor. Yükseliş sinyali veren 25 gösterge ve beş düşüş sinyali belirlendi. 0,2442 dolardan 0,2265 dolara kadar destek vardı ve direnç 0,2619 dolardan 0,2797 dolara yükseldi. CoinCodex, DOGE’nin 26 Ekim’de 0,2509 dolardan işlem görebileceğini öngörüyor. Daha uzun vadeli tahminler, kripto paranın önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,74 ABD dolarını geçmesinin ve 1 ABD doları seviyesine ulaşmasının birkaç yıl alabileceğini gösteriyor.

Wallet Investor’dan gelen Dogecoin (DOGE/USD) tahmini, fiyatın Aralık ayı sonuna kadar ortalama 0,2860 dolara yükselebileceğini, ardından 2022’nin sonunda 0,5310 dolara ve 2025’in sonunda iki kattan fazla 1,2650 dolara yükselebileceğini tahmin ediyor. Geçmiş verilere dayanarak DigitalCoin, DOGE fiyatının potansiyel olarak 2022’de 0,4601 ABD Doları ve 2025’te 0,7448 ABD Doları olduğunu ve 2028 yılına kadar 1,16 ABD Dolarına yükseldiğini öngörüyor. Bu arada, Price Prediction’ın fiyat tahmini, ortalama Dogecoin fiyatını 2022’de 0,40 ABD Doları, 2025’te 1,24 ABD Dolarına ve 2030’da 7,44 ABD Dolarına yükselmesini öngörüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!