Ünlü Ekonomistten Kritik Bitcoin Yorumu: Sona Erdi!

Bitcoin, neredeyse iki yıl boyunca takip ettikten sonra ABD’nin 10 Yıllık Tahvil Getiri oranlarıyla korelasyonunu kaybetti. Ama şimdi ikisi aynı anda yükseliyorlar.

Bitcoin fiyatı US10Y ile korelasyonunu kaybetti. Peki bu ne anlama geliyor?

Ekonomist ve Bitcoin (BTC) araştırmacısı Jan Wüstenfeld, CryptoQuant’ın önde gelen zincir üstü veri satıcısı CryptoQuant’ın Quicktake haber bülteninin en iyi yazarlarından biri, Bitcoin (BTC) fiyatı ile Amerika Birleşik Devletleri 10 yıllık tahvil getiri oranları arasında ilginç bir korelasyon modelini açıklıyor. Jan Wüstenfeld tarafından paylaşılan grafiklere göre Aralık 2021’de BTC ve Amerika Birleşik Devletleri 10 yıllık tahvil getiri oranları (US10Y veya TNX) arasındaki korelasyon zayıfladı.

Tipik olarak, bu yükseliş rallisinde BTC, US10Y oran göstergesini yakından takip etti. Ancak Aralık 2021’de bu korelasyon ortadan kalktı. BTC fiyatı düşerken, US10Y oranları yüzde 1,8’in üzerinde birkaç ayın en yüksek seviyelerine yükseldi. Bununla birlikte, Bitcoin (BTC) 32.950 dolarda yerel dip seviyesine dokunduktan sonra, her iki ölçüm de yeniden yükselmeye başladı. Şimdi, US10Y oranları Temmuz 2019’dan bu yana en yüksek seviyede. US10Y, Temmuz 2020’nin sonundan beri yükseliyor. Baskı süresine göre gösterge yüzde 1,9 oranının üzerinde duruyor.

Ekonomist: Her ikisi de muhtemelen daha da yükselecek

Piyasa analisti ve ekonomist Caleb Franzen de Bitcoin ve ABD’nin 10 Yıllık Tahvil Getiri oranları arasındaki ‘ayrışmanın’ sonunu görerek, her iki göstergede de yeni bir yükselişin sona ermediğinden emin görünüyor. Konuya ilişkin olarak Franzen şu değerlendirmede bulunuyor:

Dediğim gibi, bu iki değişkenin yakınsaması için beklentim, muhtemelen her ikisinin de daha yükseldiğini görmek. Bu senaryoda, Bitcoin (BTC)’in yapması gereken çok şey var.

Gold Bitcoin on the background of the chart.

‘Dekuplaj’, yani Bitcoin (BTC)’in bazı geleneksel varlıklarla korelasyonunu kaybettiği durum, lider kripto para birimi için bir trend göstergesi olarak yaygın olarak kullanılıyor. Örneğin, en son yükseliş rallisinin en etkileyici aşaması, Ağustos 2020’de BTC/XAU ayrışmasıyla başladı. CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre, Bitcoin fiyatı son 24 saatte yüzde 3,66 oranında düştü ve şu anda 41.990,76 dolar seviyesinden işlem görüyor. BTC son 24 saatlik işlem hacmi ise 23.664.631.232 dolar düzeyinde gerçekleşti. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!