Ekonomist Rusya’yı Uyardı: Kripto Para Fiyatları Çakılabilir!

Ekonomist Alex Kruger, Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için kripto para birimlerine yönelmesi durumunda, varlıkların olumsuz etkileneceği konusunda uyarılarda bulundu.

Rusya bunu yaparsa, ABD’li düzenleyiciler kripto sektörü ezmeye başlar

Ünlü ekonomist AlexKruger, sosyal medya platformu Twitter üzerinden 123.700 takipçisine, Rusya’nın ekonomik yaptırımları atlamak için kripto para kullanmasının, ABD’li düzenleyicilerden ciddi bir şekilde tepki çekeceğini söyledi. Ünlü ekonomist konu ile ilgili şunları belirtti:

Rusya’nın yaptırımları atlatmak için kripto para kullanması korkunç ve büyük bir yanlış olur. Bunun olmasını beklememek gere. Eğer Rusya böyle birşey yaparsa, ABD’li düzenleyiciler ulusal güvenlik meselesi olarak kripto para sektörünü ezmeye çalışacaktır.

ABD, müttefikleri ve ortaklarının yanı sıra komşusu Ukrayna’yı işgal ettikten sonra Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uyguladı. Yaptırımlar arasında Rusya’nın önde gelen finans kurumlarının ABD finans sisteminden bağlantısının kesilmesi de yer alıyor. Ekonomiste göre, kripto para birimleri ve hisse senetleri ve emtialar gibi diğer varlıkların fiyatları, Rusya-Ukrayna savaşının neden olduğu düşüşten sonra dibe vurdu. Alex Kruger sözlerine şunları ekledi:

Hisse senetleri ve kripto para birimleri dibe vurdu. Piyasa bunu söylüyor.”

İşler nasıl daha da kötüleşebilir?

Ünlü ekonomist Kruger, kripto para ve diğer varlıkların fiyatlarının dibe vurduğunu düşünse de, çatışmanın nükleer silahlar kullanılarak devam etmesi halinde, mevcut durumun çok daha kötüleşebileceğini söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

İşler nasıl daha da kötüleşebilir:

– Çin Tayvan’ı işgal ederse

– Rusya daha fazla ülkeyi işgal etmeye kalkarsa

– Savaşta nükleer silahlar kullanılmaya başlarsa

O zaman piyasa şuana kadar yazdığı kötü senaryoyu silerek, en kötü senaryoyu yeniden yazmaya başlar.

KriptoArena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, Cuma günü ekonomi ve maliye bakanları toplantısında gazetecilerle konuşan Lagarde, Avrupa merkez bankasının, iki ülke arasındaki anlaşmazlık nedeniyle Avrupalı milletvekillerinin Rusya’ya uygulayacağı yaptırımların ‘kararlı ve titiz bir şekilde’ uygulanacağını söyledi. Lagarde ayrıca ‘Rusya’nın bu zorlu ekonomik dönemi kripto kullanarak kolayca atlatmasına yönelik bir soruya cevap olarak, dijital varlıklar üzerinde uygulanabilecek düzenleyici bir çerçeve için mevcut bir teklif üzerinde harekete geçme çağrısında bulundu. Lagarde ayrıca konu hakkında şunları söyledi:

Eğer bir yasak, boykot veya yasaklama söz konusuysa, her zaman bunu aşmaya çalışacak illegal yollar da bulunuyor. Kripto varlıklardaki düzenlemenin en kısa sürede onaylanması çok büyük önem arz ediyor. Yani dijital varlıkları gerçekten de yakalayabileceğimiz düzenleyici bir çerçevemiz mevcut.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!