Ünlü Ekonomist Alex Krüger e Göre Bu Altı Proje DeFi nin En İyisi

2021 yeni başlıyor ancak yatırımcıların bu yıl kar elde etme fırsatları konusunda yüksek beklentileri var. Kuşkusuz ETH boğa piyasası devam ederken önümüzdeki aylarda izlenecek kripto para birimlerinden biridir. Ethereum’un DeFi sektöründe büyüme fırsatları hala yüksek ancak ana protokolleri büyük bir engelle karşılaşabilir.

En İyi DeFi Projeleri

Analist Alex Krügere göre Ethereums DeFideki en iyi protokoller Uniswap (UNI) Maker (MKR) Compound (COMP) Aave (AAVE) Synthetix (SNX) ve Yearn Finance (YFI). Ekonomist bu projelerin “yüksek kalibreli” ürünler inşa ettiğine ancak ana akım ve kurumsal yatırımcıların dışında tutulacağına inanıyor.

2020 boyunca yüksek kurumsal katılım Bitcoinin tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmesinde çok önemli bir etkiye sahip oldu. Krüger düzenleyici risk nedeniyle merkezi olmayan finansmanda da benzer bir şey olma ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı.

Kısa vadede yeni yatırımcılar ve kurumlar Litecoin Bitcoin Cash Ethereum ve Bitcoine yatırım yapmayı tercih edecekler çünkü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bir menkul kıymet olarak sınıflandırılma riski XRPye göre daha düşüktür.

Son haftalarda ödeme Ripplea ve bazı yöneticileri hakkında başlatılan hukuki süreç çok tartışmalara neden oldu. Bir mahkeme kararı hala beklemede bu nedenle kripto para endüstrisi için sonuçları henüz belirsiz. Krüger diğer tokenlerin ABD yasalarına göre menkul kıymetler olarak sınıflandırılabileceğine inanıyor.

Ancak ekonomist iyimser olmaya devam ediyor ve bunun üstesinden gelinecek bir aşama olduğunu düşünüyor. Bu anlamda şunları söyledi:

SEC ve DeFi Projeleri

Düzenleyici yükler ve erişim sınırlamaları DeFinin üstündeki bir kapakla eşdeğerdir. Bu kapak bu giriş engelleri geçicidir. Kaldırıldıktan sonra yeni para akarken varlıklar çarpıcı bir şekilde daha iyi performans gösterecektir. Teknoloji devrim niteliğindedir.

Kısa vadede DeFi protokollerini kullananların çoğu kripto para birimlerine aşina kişiler olacaktır. Bu arada Krüger merkezi finansın “patlama yapması” gerektiğine ve ana akımda daha fazla insana ulaşması gerektiğine inanıyor. Bunun nedeni kullanıcıların belirli bir ülkenin yetkilileri tarafından hedef alınma riski olmaksızın düzenlenmiş bir platforma para tahsis etme konusunda kendilerini daha güvende hissedecekleridir.

2021 Ethereum geliştiricisi Eric Conner için yaptığı tahminlerde Krüger ile aynı fikirde. Geliştirici en az 1 DeFi protokolü için düzenleyici bir baskı olacağına inanıyor. Uzmanların belirttiği gibi UNI ve Uniswap tokenii SEC’in hedeflerinden biri olabilir.

Yearn Finance Ortaklıkları ve Yeni Bir Ürün

Yılın sonunda Yearn Finance ekibi daha fazla kullanıcıyı çekmek ve protokolün birlikte çalışabilirliğini artırmak için bir dizi ortaklığı birleştirdi. SushiSwap Keep3r C.R.E.A.M. Finance Cover ve Pickle ile kullanıcılar Yearn Financei 2021 için DeFinin en güçlü yarışmacılarından biri haline getirecek çeşitli ürün ve özelliklere erişebilecek.

Öte yandan Yearn Finance yaratıcısı Andre Cronje yCredit adlı yeni bir ürün piyasaya sürdü. Protokol aracılığıyla ERC-20 tokenlerini ödünç almak veya satın almak için para yatırılabilir. Şu anda desteklenen tokenler AAVE BNB BUSD CRV COMP DAI ETH LINK MKR REN renBTC SNX SUSD TUSD UNI USDC USDT wNXM wBTC ve YFIdir.

Ancak Cronje protokolün hala test aşamasında olduğu ve güvenlik riskleri olabileceği konusunda uyardı. Bu nedenle tüm yatırımcılar dikkatli kullanmalıdır.

Comments (0)
Add Comment