Ünlü CEO’dan Bitcoin ve Enflasyon Yorumu: İnanıyorum

Bitcoin (BTC) üç hafta önce 48 bin dolarda yerel bir zirveye ulaştığından beri, Bitcoin istikrarlı bir şekilde düşüyor ve şu anda 40 bin doların hemen altında işlem görüyor ve geçen gün yüzde 6’nın üzerinde değer kaybetti. Bu trend, ilk 50’deki çoğu kripto para birimini de aşağı çekti, ancak Bitcoin’in kaybetmediği bir şey varsa, onu hala en iyi yatırım ve enflasyona karşı korunma aracı olarak lanse eden yatırımcıların inancıdır. Ayrıntılara Kriptoarena.com olarak bu yazımızda yer veriyoruz.

Fed politikalarının Bitcoin üzerindeki olumsuz etkisi sürüyor

BTC son 24 saatte yüzde 6,08 düşüşle 39.900 dolardan işlem görüyor. Gün içi en yüksek seviyesi ise 42.548 dolar olarak belirlendi. İşlem hacmi, fiyat formunun tam aksine, yüzde 31’lik bir artışla 42,6 milyar dolara ulaştı. Çoğu analist, Bitcoin’in performansının artık mikro faktörlerle sınırlı olmadığına, bunun yerine diğer varlıkları da etkileyen makroekonomik faktörlere daha bağımlı olduğuna inanıyor.

Bu yorumların en yenilerinden biri, Fed başkanı Jerome Powell’ın, Fed’in enflasyonu son derece ciddiye aldığını ve ne pahasına olursa olsun onu dizginleyeceğini iddia ettiği yorumları. Böyle bir Fed sıkılaştırması, kripto paralar ve hisse senetleri gibi diğer riskli varlıklar için iyiye işaret olarak görülmüyor.

Powell: BTC fiyat hareketlerini kısa vadede tahmin etmek zor

Ama yine de, Bitcoin’de hisse senetlerinde ve bu tür diğer varlıklarda olmayan bir şey var – küçük düşüşlerle sarsılmayan sıkı hayranlardan oluşan bir topluluk. BTC, Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 40’ın üzerinde olmasına rağmen, destekçilerinden hala aynı inancı görüyo. Okcoin CEO’su Hong Fang de Bitcoin’e inananlar arasında yer alıyor. Fox Business ile yaptığı röportajda Fang, özellikle piyasa Powell’ın enflasyon hakkındaki yorumları gibi faktörlere daha duyarlı olduğu için kripto piyasasında dalgalanmanın beklendiğini şöyle belirtti:

Bitcoin’in kısa vadede nereye gittiğini görmek zor ama özellikle son 12 ayda devam eden enflasyon riskini gördüğümüz için bunun güçlü bir enflasyon koruması olduğuna inanıyorum.

Analist, orta ve uzun vadede, BTC’nin bir değer deposu olarak artan kullanımıyla desteklenen boğaların galip çıkacağına inanıyor. Diğer Bitcoin boğaları, BTC’yi en iyi yatırım olarak lanse etmeye devam ediyor. İş zekası yazılım firması ile olduğu kadar Bitcoin desteği ile de ünlü olan Microstrategy CEO’su Michael Saylor’dan Bitcoin Miami konferansının oturum aralarında şunları söyledi:

Neden BTC almayı bırakalım? Nakit akışı oluştururken, hissedarlarımıza karşı sorumluluğumuzun, değer kaybeden para birimini değerlenen bir varlığa dönüştürmek olduğunu düşünüyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!