Ünlü CEO Yıl Sonu İçin Bitcoin Fiyat Hedefini Güncelledi

Önde gelen finansal danışmanlık ve Fintech CEO’sunun yükseliş tahminlerine göre, Bitcoin (BTC) 2022’nin sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 75 bin dolara ulaşmak için mevcut kripto çöküşünden kurtulabilir. Ayrıntılara Kriptoarena.com olarak bu yazımızda yer veriyoruz.

Ünlü CEO, BTC’nin yıl sonuna kadar 75 bin dolara ulaşacağını söylüyor

DeVere Group’tan Nigel Green’in yükseliş tahmini, dünyanın en büyük kripto para biriminin Pazartesi günü birkaç kez 40 bin dolar seviyesinin altına düşmesi, şu anda 1,89 trilyon dolar olduğu tahmin edilen a kripto sektörünü bir önceki haftaya göre yüzde 11 oranında düşürdü. DeVere Group kurucusu ve CEO’su Nigel Green konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

Bitcoin, küresel hisse senetlerindeki kayıpları izleyerek kısa bir süre 40 bin doların altına düştü. Hisse senedi piyasaları ile korelasyon, şu anda özellikle her zamankinden daha fazla belirgin olan teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksi ile telaffuz ediliyor.

Nigel Green yatırımcıların hisse senetleri ve kripto piyasası da dahil olmak üzere riskli yatırım araçlarına yatırımlarını azalttıklarını açıkladı. Enflasyon ve daha yavaş ekonomik büyüme ile ilgili endişelerin artması bu durumun önde gelen faktörleri arasında yer alıyor. Ayrıca Green şunları ekliyor:

ABD Federal Rezervi, İngiltere Bankası ve Avrupa Merkez Bankası da dahil olmak üzere merkez bankalarının ‘yumuşak iniş’, yani bir resesyona yol açmadan enflasyonu kontrol altına alamayacağına dair artan bir algı var.
Şu anda Bitcoin, hisse senetlerinin yanı sıra bir risk varlığı olarak görülüyor. Ancak bu, birincil özellikleri aynı kaldığı için tekrar değişebilir.

Önümüzdeki aylarda enflasyon yükselmeye devam ederken, Bitcoin fiyatının, nakitten ziyade değer deposu yatırımlarına geçerek satın alma güçlerini korumak isteyen yatırımcılarla destekleneceğini de sözlerine ekledi.

Güvenilir bir liman olarak Bitcoin yatırımları artabilir mi?

Bitcoin, üç temel nedenden dolayı enflasyona karşı güvenilir bir koruma aracı olarak görülüyor. Birincisi, 21 milyonluk sınırlı arzı yani kıtlığı, daha yüksek talebin fiyatları yukarı çekeceği anlamına geliyor. İkincisi, erişilebilirliği. Diğer bir deyişle bir varlık olarak değeri vardır ve piyasa tarafından kabul edilir. Üçüncüsü ise dayanıklılığı yani Bitcoin zamanla daha fazla talep çekmeye devam edebilir. DeVere patronu, kriptonun uygulanabilir, merkeziyetsiz, dolandırıcılığa karşı dayanıklı, el konulamayan bir para sistemi olmanın diğer değerlerinin yanı sıra jeopolitik sorunlar nedeniyle son haftalarda ön plana çıktığını söyledi. Bu nedenlerden dolayı Green, Bitcoin’de aşırı yükseliş beklentisini şöyle sürdürüyor:

Bitcoin ve kripto para birimleri için durum güçleniyor. Bu nedenle, Bitcoin’in mevcut kripto piyasası çöküşünden 2022’nin sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 75 bin dolara ulaşmasını bekleyin.

Bu nedenle, para birimi değerlemelerini hareket ettirme potansiyeline sahip olmak için yeterli kripto para birimine sahip olan bireyler veya kuruluşlar olan ‘balinalar’, düşüşlerle ilgili endişeleri ortadan kaldırabilir, bu seviyeleri satın alma fırsatları olarak kullanabilir ve uzun vadeli trendlere odaklanabilirler. Son olarak Green şu sonuca varıyor:

Panik satıcıları mevcut Bitcoin fiyat düşüşlerini dipten satın alma fırsatı olarak gören balinaları besliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!