Ünlü CEO BTC Tahminini Güncelledi! FED Bunu Yapmak Zorunda Kalabilir

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Federal Rezerv’in(FED) bir kez daha finansal sisteme trilyonlarca dolar ekleyecekleri tahmininde bulunarak, Bitcoin’in (BTC) dip bölgesine gelmesinin ardından hızla toparlanmasını beklediğini açıklıyor.

Arthur Hayes: BTC başta olmak üzere tüm piyasalar için bunu yapmalı

Kripto para kapitalisti, Japon yeni (JPY) ve Euro’nun (EUR) ABD doları karşısında nasıl performans gösterdiğini yakından takip ettiğini açıklıyor. Hayes’e göre, ABD dolarının bu fiat para birimlerine karşı sürekli gücü, Fed’i müdahale etmeye ve sonucunda para basım işlemlerine yeniden başlamaya zorlayacağını belirtiyor.

İzlemelisiniz: JPY ve EUR. JPY > 150 ve veya EUR < 0.90 ise USD’yi zayıflatmak adına bir ‘müdahale’ bekleyin. ‘Müdahale’, Fed’in para basması anlamına gelmektedir. Para basmak ise, BTC’de yükselme demektir.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Son paylaştığı blog yazısında Hayes, hem Japonya’nın hem de Avrupa Birliği’nin getiri eğrisi kontrolüne (YCC) nasıl dahil olduğunu vurgulayarak açıklamalarda bulunuyor. Hayes’e göre YCC, ülkeye ait fiat para birimini zayıflatmak amacıyla devlet tahvili satın almak ve getirileri azaltmak adına para arzını genişletme eylemidir. Eski BitMEX CEO’su şunları söylüyor:

Genellikle Japonya ve AB, gelişmiş dünyanın geri kalanına karşı zayıf bir Yen veya Euro’ya sahip olmaktan mutludur. Ürünler konusunda diğer ülkelere göre daha ucuz olduğu için ihracat endüstrilerinin pazar payı kazanmasını sağlıyor.

Enflasyon oranları sonrası yaşanan olumsuzlukları gözler önüne seriyor

Ancak Hayes, artan enflasyon oranlarının BTC başta olmak üzere hem kripto para birimlerinde olumsuzluklar yarattığını, hem de Japonya ve AB vatandaşlarının günlük harcamalarını karşılama konusunda da zorluklarla karşı karşıya getirdiği için koşullar ile ilgili düşüncelerini dile getiriyor:

COVID sonrası gıda ve yakıt konularında yaşanan krizler ve Rus emtia ihracatının iptal edilmesi sebebiyle, şimdi piyasa açısından daha zayıf fiat para birimine sahip olan ülkelerin, faiz oranları karşısında sert ve olumsuz yönleriyle başa çıkmak zorunda olduklarını görebiliyoruz. Yemek yemek, gezmek ve yaşam alanlarını ısıtmak/soğutmak fiat para biriminin değeri düşük olan ülke vatandaşları açısından giderek daha yüksek ve ulaşılması zor hale geliyor.

Hayes, Amerika Birleşik Devletleri’nin eğer ekonomik yaptırımlarla Rusya’yı yenmeye konusunda kararlı ise, ABD’nin Dolar’ı JPY ve EUR karşısında zayıflatmanın bir yolunu bulması gerektiğini söylüyor:

ABD Hazinesinin talimatıyla, New York Federal Rezerv Bankası ticaret masası USD basabilir, JPY/EUR satın alabilir ve Japon Devlet Tahvili (JGB) veya AB üyelerinin devlet tahvillerini satın alabilir ve bunları Borsa İstikrar Fonu’nda (ESF) tutabilir.

ABD, müttefiklerini desteklemek adına eğer para yazıcılarını yeniden aktif hale getirirse Hayes, likiditedeki artışın sonuç olarak BTC ve kripto para piyasalarına doğru ilerleyeceğini belirtiyor:

Sistemde daha fazla fiat para likiditesi ile, kripto para birimlerinin de dahil olmak üzere riskli varlıklarında dip noktasını bulacağını ve yatırımcıların merkez bankası finansal varlık piyasasının etkinleştirildiğini keşfetmesi sonucunda da hızla toparlanmaya başlayacağını düşünüyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!