Ünlü CEO Bitcoin Rallisinin Yaklaştığını Söylüyor!

CryptoQuant CEO’su, önemli miktarda USDC’nin borsalara aktarılmasıyla birlikte Bitcoin (BTC)’in bir sonraki parabolik boğa koşusuna hazır olduğunu söylüyor.

CEO: Bitcoin yakın zamanda boğa koşusuna başlayabilir

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), mevcut döngüde agresif ayı piyasasına rağmen güvenli liman olarak değerlendirilmeye devam ediyor. Lider kripto, ayıların baskıları nedeniyle konsolidasyonda kalmaya devam ediyor. Yine de CryptoQuant CEO’su, BTC’nin çok beklenen çıkışını gerçekleştirebileceği bir ölçüt ile ilgili açıklamalarda bulundu. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju Cuma günü geç saatlerde paylaştığı Twitter paylaşımlarında iddiada bulundu. CEO BTC hakkındaki görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

Bir sonraki Bitcoin parabolik boğa koşusu, büyük USDC borsalara aktığında başlayabilir.

Ki, borsalardaki USDC rezervlerinin mevcut azlığının altını çizdi. CEO’ya göre, USDC arzının yüzde 94’ü borsaların dışında saklı durumda. Bu USDC stabilcoin’lerden bazıları, Goldman Sachs, BlackRock, Fidelity Investments ve benzerleri gibi geleneksel finans dahilindeki Amerikan kuruluşlarına aittir. Bu Amerikan kuruluşlarının ara sıra BTC adına talepte bulunan büyük kurumsal müşterilerinin olduğu belirtiliyor. Ki’nin iddiası, BTC’ye olan talebin büyüklüğüne bağlı. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Bu kurumsal müşteriler, BTC’ye büyük ilgi gösterme, bu ilgiyi çekme ve bir fiyat artışı sağlama yeteneğine sahipler. Bununla birlikte, bu müşterilere sahip olan Amerikan finans devleri, rezervleri şu anda borsaların dışında bulunan USDC’ye öncelik veriyor. BTC satın almak adına henüz herhangi bir hamle yapmaya hazır olmadıklarının olduğu belirtiliyor. CryptoQuant CEO’su konu ile ilgili şunları söylüyor:

Müşterilerinden emir aldıklarında hareket edecekler.

Bir sonrası FED faiz kararı ile birlikte BTC düşmeye devam edebilir

Ek olarak, kripto-yerel fiat para birimlerinin borsalara büyük girişler görürken, USDC’de periyodik çıkışlar görüyor. Temmuz 2019 tarihinden bu yana fark edilen bir model. USDC Borsa Arz Oranı, geçtiğimiz yıl Kasım ayındaki Bitcoin ATH’sinden hemen önce 2021 yılının Mart ayındaki seviyesine geldi. Bununla birlikte, ATH’sinden bu yana düşüş hareketliliğine devam ediyor. Diğer yandan, BUSD ve USDT gibi stabilcoin’ler aynı zaman diliminde yükseliş yaşadı. BUSD’nin borsalardaki arz oranı şu anda yüzde 70, USDT’nin borsalardaki arz oranı ise yüzde 25 olarak belirtiliyor. CEO Ki Young Ju düşüncelerini aktarıyor:

BUSD döviz rezervi, ayı piyasalarına rağmen büyüyor, bu da kripto ekosisteminde yer alan stabilcoin’lerin bir miktar birikim alanı olduğunu gösterebilir.

Tüm bunlarla birlikte, kurumların satın almadıklarından dolayı Bitcoin’in de bir sonraki Fed faiz artırımı duyurusundan düşmesi muhtemel olduğu aktarılıyor. Olumlu olarak bakıldığında ise, borsalarda bulunan BTC arzının sürekli olarak düşmesi ve şu anda dört yılın en düşük seviyesinde olması, büyük satış risklerini azaltıyor. Bitcoin, son ret sonrasında 19.600 dolar seviyesinin altına kadar geriledi. Ancak topluluk, varlık raporlama zamanında bir miktar yükseliş ivmesi gösterdiğinden, 20 bin dolarlık bölgenin başka bir yeniden test yaşamasını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!