Ünlü CEO: Bitcoin Boğa Döngüsünün Sonunda Bu Seviyeye Ulaşabilir

Geçen hafta 10 milyon dolarlık daha Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) satın alan Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky’ye göre, BTC ve ETH taban seviyelerine ulaştı.

 ”Bitcoin, boğa döngüsünün sonunda 140 bin dolara ulaşabilir”

Mashinsky, Bitcoin alımını teyit eden bir tweet paylaştı. Yönetici, BTC aldığı 27 Kasım’da, lider kripto para birimi 53 bin dolar ile en düşük seviyesinden işlem görüyordu. Mahinsky, Miami’deki DCentral Konferansı’nda Kitco News sunucusu David Lin ile Bitcoin ve Ethereum için fiyat tahminlerini ve DeFi’deki bir sonraki gelişmelere ilişkin beklentilerini açıkladı.
 
Gelişmiş kullanıcı gizliliği de dahil olmak üzere Bitcoin protokolünde çeşitli iyileştirmeler yapan Taproot yükseltmesi, yalnızca birkaç hafta önce ortaya çıkarken, fiyat üzerinde sınırlı bir etkisi oldu. CEO, şu açıklamayı yaptı:
Bitcoin’in teknolojik yenilik tarafından yönlendirildiğini düşünmüyorum. Bitcoin, bir değer deposu olarak arz ve talep tarafından, alıcı ve satıcı sayısı tarafından yönlendiriliyor, bu yüzden BTC fiyatı topluluktaki güven durumu tarafından yönlendiriliyor. Boğa döngüsünün sonunda BTC, 140 bin dolara yükselebilir

Ethereum, Bitcoin’in önünde gidiyor

Bitcoin için oldukça iyimser olan yönetici ETH’ye dair de önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemde kurumsal yatırımın gözdesi olan lider altcoin Ethereum hakkında da görüşlerini bildiren Mashinsky, ETH’deki büyümenin Bitcoin’den daha hızlı olduğunu söyledi. Yönetici, “Ethereum’ın daha hızlı ilerlediğine inanıyorum çünkü ETH 2.0 giderek daha fazla varlığı kilitliyor, bu nedenle arz Bitcoin ağından daha hızlı küçülüyor”  açıklamasını yaptı.

Mashinsky, Ethereum için teorik olarak sınırsız arz olmasına rağmen, bu arzın yapay olarak düşük tutulduğunu belirtti ve şu açıklamayı yaptı:
ETH, yüzde 3’lük bir enflasyona sahip ama aynı zamanda bir coin yajma sistemi de var, bu yüzden  enflasyon neredeyse yüzde 0. Bitcoin’in enflasyonu yüzde3, yani aslında her yıl yüzde oranında Bitcoin 3 üretiliyor. Bunun üzerine Ethereum, Eth 2.0 denilen şey, getiri elde etmek için Eth’i bir sözleşmeye koyabileceğiniz anlamına gelir ve kilitlediğinizde, eokosistem  dışarı çıkaramazsınız, bu nedenle her geçen gün daha fazla Eth piyasadan çekilmektedir ve ayrıca bu yeni ssitem, yapay olarak sınırlı arz yaratıyor, bu da fiyatları yükseltmek için daha az alıcıya ihtiyacınız olduğu anlamına geliyor.

 

Daha fazla Bitcoim ve Ethereum haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!