Ünlü Bitcoin Modelininin Sahibi Açıkladı: Boğa Piyasasının Zirvesine Hala Çok Uzağız

Stok akış modelini Bitcoin’e ilk uygulayan ünlü anonim kripto para analisti PlanB, lider kripto para biriminin 60.000 doların üzerinde kalma mücadelesine rağmen boğa piyasasının yeni başladığı görüşünde.

PlanB, Twitter hesabından 347.400 takipçisine Bitcoin’in mevcut yükseliş döngüsünün sona ermediğine inandığını, “Bence boğa piyasasının yaklaşık 4. ayındayız ve sonuna yaklaşmadık. Bitcoin daha yeni başlıyor.” sözleriyle ifade etti.

Analist, argümanını desteklemek için Bitcoin’in tarihsel performansına ivme yönünden bakıyor. PlanB’ye göre, belirli bir varlık için fiyat hareketlerinin hızını ölçen göreli güç endeksi (RSI), Bitcoin’de henüz zirveye ulaşmadı. Analist, “Bitcoin aylık RSI’sı 95 bile değil. 2011, 2013 ve 2017’deki boğa piyasalarında 95’in üzerinde en az 3 ay geçirdik. Hala erken.” diyerek boğanın devam edeceğini ima ediyor.

PlanB, Bitcoin’in uzun vadede yükseleceğini düşünse de büyük engellerle karşılaşılabileceğini ise “Üstesinden gelinmesi gereken bazı riskler de var (yasaklar, kuantum hesaplama).” ifadesiyle dikkat çekiyor.

Analist, en büyük kripto para biriminin 1 milyon dolara çıkacağı bir süper döngüsüne çoğu piyasa katılımcısının irrasyonel bulmasından dolayı şu an için söz konusu olmadığını da ekliyor.

Comments (0)
Add Comment