Ünlü Yöneticiden Çarpıcı Ripple Açıklaması: 2022’de Hazır Olun!

Ripple (XRP), küresel kripto ekosisteminde özel bir yere sahip projelerden biri olarak biliniyor. Uygun maliyetli altyapısıyla tanınan altcoin, dünya çapındaki finans kurumları arasında popülerlik kazandı. XRP, 2021 yılında fiyat artışları açısından diğer büyük altcoin’lerin gerisine düşse de, son 12 ay boyunca büyük yatırımcılardan destek almaya devam etti.

Sadece son üç ayda, Ripple balinaları 200 milyon XRP biriktirdi

Bİlinen en eski kripto para birimlerinden biri olan Ripple, son 4 yılda aşırı fiyat oynaklığı gördü. Ocak 2018’de, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,50 dolar seviyelerini geçen XRP, yine aynı yıl içerisinde neredeyse 0,20 doların altına kadar düştü. Aralık 2020’ye kadar ise 0,20 ile 0,70 dolar arasında işlem gördü. Bununla birlikte, XRP için en büyük zorluk, geçen yıl Aralık ayının ikinci yarısında SEC’in Ripple ve yöneticilerine karşı dava açmasıyla ortaya çıktı. XRP, 2020’nin son iki haftasında değerinin yaklaşık yüzde 60’ını kaybetti. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, en zorlu koşullarda bile, uzun vadeli yatırımcılar XRP’ye destek vermeye ve milyarlarca dolarlık yatırımlar yapmaya devam etti. Kripto balinaları, Rİpple (XRP)’nin 2021’deki fiyat artışlarında önemli bir rol oynadı. Sadece son üç ayda XRP balinaları 200 milyon altcoin biriktirdi. İlginç olan; Solana (SOL) ve Cardano (ADA) gibi kripto para birimleri fiyat kazanımları ve piyasa değeri açısından bu yıl XRP’yi çoktan geçmiş olmasına rağmen, uzun vadeli yatırımcıların hala XRP’yi destekliyor olması. Kriptoarena.com olarak konu ile ilgili uzman görüşlerini bu makalemizde sizlere aktaracağız.

Birçok yatırımcı, Ripple (XRP)’nin şu anda olması gereken değerinin çok altında bir fiyattan işlem gördüğüne ve altcoin fiyatının 2022’de patlamaya hazır olduğuna inanıyor. XRP/USD fiyatını etkileyen en büyük faktörlerden biri olarak, Ripple’nin aylık XRP satışları yapması gösteriliyor. OneBoost Yönetim Kurulu Başkanı Ilman Shazhaev, yapılan aylık satışlar ile ilgili, ‘’Bunu yapmasalardı, XRP fiyatı 5 doların üzerinde olurdu’’ diyerek görüşünü bildirdi.

Yatırımın odak noktası, gerçek yaşamda kullanımı

SEC’in Ripple (XRP)’a açtığı dava, son 12 ayda altcoin için çeşitli sorunlara neden oldu. Fiyat dava öncesi seviyelerin üzerine çıkmış olsa da, davanın sonuçlanması ya da tarafların anlaşması ile, XRP fiyatının büyük bir artış sağlayacağı düşünülüyor. İsviçre merkezli Castello Coin’in Kurucu Ortağı Sven Wenzel, 2022’de sona ermesi öngörülen bu davayla birlikte, XRP’nin yeni bir büyüme hamlesi yapacağını ve yatırımcılarına yüksek kazançlar bırakacağına inandığını söyledi.

Ripple (XRP)’ın küresel olarak benimsenmesi, uzun vadeli sahiplerinin güveninde çok önemli bir rol oynadı. CryptoClear’dan Johnny McCamley, XRP’nin CBDC’ler arasındaki boşluğu doldurduğuna inandığını belirtti ve şunları söyledi:

XRP, uzun vadeli mükemmel bir yatırım, uzun vadeli Dolar Maliyet Ortalaması planımıza (DCA Planı) dahil ettiğimiz 15 projeden 1’i . Bir yatırımı düşünürken bizim için ana odak noktası gerçek yaşamda kullanımıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!