Twitter’ın Yeni CEO’su: Parag Agrawal! Bitcoin İçin İyi Bir Gelişme mi?

Ünlü bir Bitcoin savunucusu olan Jack Dorsey, bugün yaptığı bir açıklama ile Twitter CEO’su görevinden ayrıldığını duyurdu. CTO Parag Agrawal, Twitter’ın Web 3 projelerini denetledikten sonra yeni CEO olarak görevi devralıyor. Dorsey’in bu hamlesinin BTC için nasıl bir gelişme olacağını Kriptoarena.com olarak inceliyoruz.

Bitcoin taraftarı Jack Dorsey yerine gelen yeni CEO Parag Agrawal kimdir?

Jack Dorsey bugün sürpriz bir hamleyle Twitter CEO’luğundan istifa ederek yerini Twitter CTO’su Parag Agrawal’a bıraktı. Açıklamaya göre, 2011’den beri şirkette çalışan ve doktora derecesine sahip olan Agrawal Bilgisayar Bilimi alanında yüksek lisans yaptı ve şirketin “gelir ve tüketici mühendisliği alanındaki çalışmaları nedeniyle ilk Seçkin Mühendisi” oldu. Bunların yanı sıra kripto para piyasası, bu durumun, Twitter’ın Bitcoin ve kripto para birimine daha geniş bir şekilde dahil olması için ne anlama geldiğini merak ediyor.

Ünlü bir Bitcoin savunucusu olan Dorsey’in diğer şirketi, ödeme firması Square, Cash App’inde yalnızca Bitcoin’in satın alınmasına izin veriyor. Bu ayın başlarında, Square’in ekstra-gizli TBD bölümü, DEX’lerin çoğunun üzerine inşa edildiği Ethereum’dan bahsetmeden BTC için merkezi olmayan bir değişimi detaylandıran resmi bir rapor yayınladı. Dorsey, Square’deki kripto planları hakkında diğer tüm altcoin’lerin kendisi için oldukça önemsiz olduğunu ifade etti. Yeni CEO Agrawal, Twitter’ın merkezi olmayan sosyal medya protokolü projesi Bluesky’de ve yakın zamanda açıklanan Twitter kripto ekibinde nokta kişi olarak işin çoğunu yapıyor.

Agraval’ın kripto para birimlerine yönelik düşünceleri merak konusu oluyor

Dorsey, on yıllık Twitter CEO’su kariyerinde halka açık bir figürken, Agrawal kripto para birimi bir yana, herhangi bir şey hakkında kamuoyuna çok az yorum yaptı. Yönetici, Nijerya’da kripto para biriminin önemini belirtmek için bir Bitcoin buluşmasıyla ilgili Kasım 2019 tarihli bir gönderi dışında Bitcoin’den bahsetmiyor. Aslında, şirketin eski CTO’su 2021’in tamamında kripto para birimleriyle alakası olmayan, yalnızca 10 tweet ve 13 retweet yaptı. Ancak ağustos ayında, eski Zcash çekirdek geliştiricisi Jay Graber’ın Bluesky’a başkanlık edeceğini tweet’leyerek duyurdu.

Yeni CEO ayrıca 10 Kasım’da, Tendermint Core Engineering’in eski Başkan Yardımcısı Tess Rinearson’ı Twitter’ın kripto mühendisliği ekibinin başkanı olarak selamladı. Daha sonra, diğer insanların, bunun merkezi olmayan protokoller için ne anlama geleceği konusundaki coşkulu onaylarını retweet’ledi. Rinearson ve Twitter Crypto ekibi o zamandan beri doğrudan Agrawal’a rapor veriyor. Ayrıca şirketin Eylül ayında Twitter’ın Bitcoin ile bahşiş vermeye ve “kimlik doğrulama için NFT’leri keşfetmeye” başlayacağına dair yaptığı duyuruda başarılı olmasına yardımcı oluyor. TechCrunch’ın raporlarına göre 2020’de Agrawal tarafından davet edilen Bluesky’nin ilk çalışma grubu üyeleri de güçlü BTC taraftarları değiller.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!