Twitter’ın Son Hamlesi, Bu Altcoin Fiyatını Düşürdü!

Popüler sosyal medya platformundan gelen son haberler, bu altcoin projesinin yatırımcıları için son derece üzücü oldu. Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere Dogecoin (DOGE), Twitter tarafından ikonik kuş logosu değiştirilerek platformun logosu olmuştu. Şimdi ise Twitter, eski ikonik logosuna geri dönüş yaptı! Dönüşün ardından DOGE fiyatı düşüş yaşadı! İşte detaylar…

Twitter’ın yeni hamlesi, bu altcoin projesini düşüşe geçirdi!

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın CEO’su olduğu Twitter’ın ikonik kuş logosunu değiştirerek DOGE maskotunu web sitesinin logosu yapması, kripto para piyasasında gündem olmuştu. Twitter’ın logosu ise geçtiğimiz saatlerde değiştirilerek tekrar eski ikonik logosu yapıldı. Bununla beraber Dogecoin’in (DOGE) fiyatı, Twitter’ın popüler kripto para biriminin maskotunu web sitesi markasından çıkarma kararının ardından 6 Nisan’da yüzde 6 düşüş yaşayarak darbe aldı. Twitter’ın bu hamlesinden önce DOGE fiyatı 0.09 dolar seviyelerinde bulunurken, maskot logosunun değişmesiyle beraber fiyat ivme kaybederek 0.085 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Değerdeki düşüş önemli olsa da, DOGE’nin son zamanlarda önemli bir fiyat artışına sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Varlık ilk kez 3 Nisan’da Twitter logosu olarak eklendiğinde, 7,7 sentten 10,1 sente yükselerek fiyatında yüzde 30’luk bir artış yaşadı. Ardından, Twitter orijinal logosuna geri dönmeden önce 6 Nisan’da 10,2 sentlik yüksek bir seviyeye ulaştı. Mevcut kayıplara rağmen, DOGE hala bu kazançların çoğunu elinde tutuyor. CoinMarketCap verilerine göre altcoin DOGE fiyatı, anlık olarak 0.082 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Piyasa değerine bakıldığında ise projenin 11.5 milyar dolar değerinde olduğu görülüyor. Son 24 saatlik işlem hacmi ise 1.7 milyar dolar seviyelerinde yer alıyor.

Peki, Twitter CEO’su Elon Musk’ın planı ne olabilir?

Twitter CEO’su ünlü milyarder Elon Musk, uzun bir süredir DOGE’ye olan desteğini sürdürüyor. Birçok yatırımcı haftalardır bir ödeme sistemi olarak Twitter’ın DOGE’yi platforma entegre etmesini bekliyordu. Twitter’ın son hamlesiyle beaer logosunda DOGE’ye yer verme kararı, sosyal medya devinin kripto para birimini platformuna entegre etmeyi planlıyor olabileceği spekülasyonlarına yol açmıştı. Ancak Twitter bu hafta böyle bir plan açıklamadı. Uzmanlara göre geçtiğimiz aylarda Twitter’ı yüklü bir miktara satın alan Elon Musk, yeni planlarıyla Twitter’a DOGE’yi bir ödeme sistemi olarak eklerse, DOGE fiyatı uçuşa geçebilir. Birçok DOGE yatırımcısı, Elon Musk’ı yakından takip ediyor ve yakın zamanda Elon Musk tarafından aktarılacak güzel DOGE haberlerini bekliyor.

Öte yandan geçici marka değişikliği Twitter’ın web sitesiyle sınırlı kaldı ve platformun mobil uygulamasını kapsamadı. DOGE’nin maskotunun Twitter logosundan çıkarılmasının, geçici de olsa değeri üzerinde bir etkisi olduğu açık. Kararın DOGE’nin uzun vadeli beklentileri için önemli bir gerilemeyi temsil edip etmediğini göreceğiz. Uzmanlar her halükarda, kripto para piyasasının oynaklığını ve dış olayların varlık fiyatları üzerindeki potansiyel etkisini vurguluyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!