Tüm zamanların rekoru kırıldı

Bitcoin blok ödülü yarılanmasına yaklaşıldıkça madenciler ödül yarı yarıya azalmadan önce madenciliğe daha çok ağırlık veriyor.

Kripto para birimleri hakkında veri sağlayan Glassnodee göre Bitcoinin hash rate’i tüm zamanların rekorunu kırdı. Saniyede 140 kentilyon hash’i geçen bu rakam 150 kentilyon hash’e dayandı. Daha önceki en yüksek seviye Mart ayında 136 kentilyon olarak ölçülmüştü.

MAYIS AYINDA BU 5 OLAYA DİKKAT… TIKLAYIN

Hash rate tırmanışı ne anlama geliyor?

Hash rate’teki yükseliş Bitcoin madenciliğine her zamankinden daha çok ağırlık verildiğini gösteriyor. Önümüzdeki 8-9 gün içerisinde gerçekleşmesi beklenen halving yaklaşırken bu anlaşılır bir durum. Bilindiği üzere halving ile birlikte blok başına verilen 12.5 BTC’lik madencilik ödülü yarıya düşecek. Bu zamanlar madencilerin blok başına 12.5 BTC’lik ödül alabilmeleri için son şansları.

Öte yandan hash rate arttıkça Bitcoin ağının güçlü ve güvenli olduğu anlamına gelir.

Son olarak blok ödül yarısı tamamlandıktan sonra hash rate’te bir düşüş bekleniyor. Keskin düşüş Bitcoin ağındaki işlem onaylarındaki gecikmeler ve artan işlem ücretleri gibi sonuçlara yol açabilir.

Piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi Bitcoin haberlerin yayınlandığı dakikalarda 8 bin 660 dolardan işlem görüyordu…

Comments (0)
Add Comment