ABD’li Kongre Üyesi Tom Emmer’dan Kripto Paralar İçin Kritik Adım

ABD’li kongre üyesi Tom Emmer ve kongre Blockchain grubu, kripto para sahibi şirketlere uygun muhasebe standartlarının oluşturulması için Finansal Muhasebe Standartları Kuruluna (FASB) bir mektup gönderdi. Emmer, yeni standartlarla birlikte finansal raporlamada tutarlılığın sağlanacağını belirtti.

 Muhasebe standartı yok

Kongre üyesi Tom Emmer, son zamanlarda Bitcoin (BTC)’de meydana gelen popülaritenin ve yükselişin şaşırtıcı olduğunu ve bu ivmenin devam edeceğini söyledi. Kripto paralardaki belirsizliği göz önünde bulunduran Emmer, FASB’nin şu ana kardar hehangi bir muhasebe standartı geliştirmediğini, ve muhasebe konusunda şirketlere rehberlik etmesinin zorunlu olduğunu belirtti. Emmer şunları ekledi:

 Kurumlarımız bu hıza ayak uydurmazsa, kripto paralarda etkileşim duracaktır.

FASB’dan neler isteniyor?

Tom Emmer, FASB’nin “finansal varlık” tanımını güncellemesini ve mevcut tanıma kripto paraların eklenmesini öneriyor. Ayrıca, şirketlere muhasebe standartlarını uygularken şirketlerin hangi amaçla Bitcoin sahibi olduklarına ve bu varlığı nasıl kullanacaklarına dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.

Emmer, şeffaf ve uygun muhasebe standartları sayesinde şirketlerin bilançolarına daha rahat dijital varlık ekleyebileceğini ifade ediyor. Ona göre bu durum, daha fazla şeffaflık sunacak ve piyasaları güçlendirecek.

Kripto para sektörü için muhasebeleştirme önemli bir faktör

Kongre üyesi, Bitcoin gibi giderek ana akım olan kripto paraların kullanımının dikkate alınması gerektiğini belirtiyor. Bu varlıkların muhasebeleştirilmemesi ve konuyla ilgili yeterli bir kılavuz oluşturulmaması, ona göre finansal raporlamanın bütünlüğünü tehlikeye atıyor.

Ayrıca, bu konuda standartların olmayışı, şirketlerin kripto para satın almaktan, kullanmaktan caydıran bir faktör olarak görülüyor. Blockchain vakfı direktörü şunları ekledi:

Bilançolarında kripto paraları elinde bulunduran veya tutmayı planlayan büyük, ana akım şirketlerin sayısı arttıkça, politika yapıcıların bu varlıklar için iyi yapılandırılmış, şeffaf muhasebe ve raporlama standardı ortaya koymaları hayati önem taşıyor. Şeffaf ve düşünülmüş bir muhasebe standardı oluşturmak vazgeçilmez bir unsurdur.

Comments (0)
Add Comment