Uzman Görüşü: TikTok Yasağı Kripto Paralar İçin Olumlu Bir Gelişme!

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformlarından TikTok, kripto paralar da dahil olmak üzere çeşitli finansal hizmet ve ürünlerin tanıtımını yasakladı. Yeni bir rapora göre platform, influencer’ların kripto para reklamlarını yasaklamak için markalı içerik politikasını güncelledi. Bu, TikTok’un kripto para fenomenleri için bir cennet haline geldiği ve hatta Dogecoin gibi kriptolar için önemli pump’lara yol açtığı bir zamanda geldi.

Birkaç gün önce Dogecoin Pumplandı!

Haberi yayınlayan FTAdviser’a göre, yasak kripto para birimlerini, para varlıklarının ödünç verilmesini ve yönetimini, piramit planlarını, hızlı zengin olma planlarını ve dövizi kapsayacak. TikTok, özellikle COVID-19 pandemisi milyarlarca insanı vurup kapalı mekanlara hapsettiğinden beri küresel bir sansasyon haline geldi. Artık Reddit ve Snapchat’in toplamından daha fazla ve toplamda 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Hal böyle olunca da ürünleri tanıtmak için önemli bir platform haline geldi ve kriptolar muaf tutulmadı.

Birkaç gün önce, Dogecoin TikTok’taki pump’ı takiben yüzde 20 arttı.DogecoinTikTokChallenge olarak bilinen trend, hepsi memecoin’i 1 dolara pompalama hedefiyle milyonlarca kullanıcıyı kendine çekti. “Hepimiz zengin olalım! Sadece 25 dolar yatırım yapın. Fiyat 1 dolar’a ulaştığında, 10 bin dolarınız olacak. Tanıdığınız herkese anlatın”, mesajları platforma liderliğe oturdu. Artık bu tür pompalar TikTok’ta yer almayacak ve bir uzmana göre bu, en azından kripto para topluluğu için sürpriz olmadı. Kripto topluluğuna adanmış tam özellikli bir sosyal ağ olan Blockster’ın pazarlama direktörü Oleg Bevz, Crypto News Flash’a şunları söyledi:

TikTok’un kripto paralar ilgili reklamları yasaklaması hiç de şaşırtıcı gelmiyor. Artan benimsemeye rağmen, bir dizi geleneksel platformun hala kriptodan kaçındığını bir kez daha gösteriyor. Daha muhafazakar bir iş yaklaşımına sahip eski şirketler, değişimden ve tam olarak kontrol edemeyecekleri şeylerden ki bu durumda, birçok akılda haksız yere dolandırıcılık ve suç faaliyetleriyle bağlantılı olan dijital para birimlerinden, uzak durmaya çalışırlar.’

‘TikTok yasağı kripto paralar için faydalı bir gelişme’

Bu, kripto paraların küresel bir teknoloji devi tarafından ilk kez yasaklanması değil. Google, Facebook, Twitter, MailChimp, LinkedIn ve Bing geçmişte kripto reklamlarını yasaklamıştı. Bununla birlikte, Google gibi bazı platformlar geri döndü ve reklamları yeniden kabul etti. Diğer tüm yasakların çözüldüğünü gören Oleg, mevcut TikTok yasağının kripto paralara fayda sağlayacağına inanıyor ve şunları ekliyor:

Kripto para endüstrisinin bu yasaktan yararlanacağına inanıyorum. Hızla büyüyor, her anlamda zengin. Giderek daha fazla kişi ve kuruluş, kripto para birimleriyle ilgileniyor ve geleneksel işletmeler bunu reddetmeye devam ederse, endüstri tüm kaynakları içe yönlendirerek kendi gelişimini güçlendirecek. Kanımca, bu sektörler için reklam yapma olasılığını tamamen ortadan kaldırmak yerine daha sofistike doğrulama mekanikleri geliştirmek ve muhtemelen daha kapsamlı bir moderasyon getirmek daha iyi bir seçim olacak. Böylece kullanıcılar, aldıkları içeriğin güvenli olduğundan emin olurken, şirketler platformun onlara sağladığı küresel erişimin keyfini çıkarmaya devam edebilir.

 

Yasak, tıpkı öncekilerde olduğu gibi, dijital para ile ilgili suçları engellemeye hizmet edecek. 3.6 milyar dolar para kazanan bir Güney Afrikalı da dahil olmak üzere dijital yatırımları gibi görünen dolandırıcılıklar artıyor. Bu sektördeki suçlarını engellemek tüm ilgili taraflar için faydalı olurken, “Maalesef, lisanslı şirketler için bile reklam yapma olasılığını da kapatıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!