Tether, CBDC lere rağmen var olmaya devam edecek mi?

Bitfinex ve Tetherın Teknoloji Müdürü (CTO) Paolo Ardoino son zamanlarda hükümetlerin merkez bankası dijital para birimlerine (CBDC) yönelik çalışmalarının ve bu paraların benimsenmesinin Tether gibi sabit paraları (stablecoin) olumsuz etkilemeyeceğini savundu.

Paolo Ardoinoya göre piyasa değeri 10 milyar doları aşan Tether herhangi bir merkez bankası dijital para birimine yerini bırakmayacak.

Ardoino Cointelegrapha verdiği mülakatta; Tether’in Algorand Ethereum EOS Liquid Network Omni ve Tron da dahil olmak üzere birkaç farklı blok zincirindeki performansından dem vurarak; “Uzun vadede Tetherin CBDClerle birlikte var olmaya devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü Tether çeşitli ekosistemleri birleştirmeye devam ettiği için talep görmeye devam edecek” dedi.

Ardoino piyasa değeri işlem hacmi ve kullanıcı sayısı açısından USD Coin (USDC) ve Binance USD (BUSD) gibi rakip sabit paraları gölgede bıraktığından herhangi bir ülkedeki CBDClerin Tether’in (USDT) yerine geçmesinin olası görünmediğini söyledi.

Genesis Blocktan Charles Yang da Çinin sermaye kontrolleri risklerine rağmen USDTnin dolaşımını kolayca durduramayacağını savundu. Çin’de her gün yüz milyonlarca dolarlık Tether işlemi yapılıyor.

İKİNCİ OLABİLİR Mİ?

Bloomberg’de yer alan bir haberde Tetherin Ethereumu (ETH) geçerek Bitcoin’in ardından iki sıraya yükselebileceği öngörüldü. Kripto analiz firması Messariye göre Tetherin piyasa değeri şu anda yaklaşık 10.3 milyar dolar seviyesinde.

Comments (0)
Add Comment