Tesla Etkisi: Dogecoin Balina İstilasına Uğruyor

Balina izleme sitesi WhaleStats tarafından sağlanan verilere göre, anonim bir Ethereum (ETH) balinası 1.411.777 dolar değerinde sekiz milyon Dogecoin (DOGE) satın aldı.

Tesla’nın Dogecoin ile ödeme kabul etmesi altcoin fiyatını yüzde 16,48 oranında artırdı

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk tarafından yönetilen e-araba üretim devi Tesla, Dogecoin ile araçlarını satmaya başladı. Tesla şu ana kadar piyasaya iki adet ürün sundu. Tesla, Dogecoin ile fiyatlandırılmış birkaç ürün piyasaya sürdüğünde, popüler meme kripto para biriminin fiyatı yüzde 16 oranında arttı ve şu anda 0,1985 dolardan işlem görüyor.

Ethereum balinaları Dogecoin yatırımı yapmaya devam ediyor. Dogecoin Whale Alert (DOGE Balina Uyarısı) Twitter sayfasına göre son 24 saatte anonim cüzdanlar arasında 39 milyon DOGE transferi gerçekleştirildi. Her işlemde 4 milyon, 5 milyon ve 8 milyon meme kripto para birimi taşındı.

Tesla mağazasından DOGE ile alınabilecek ilgi çekici ürünler neler?

Tesla, Doge’de fiyatlandırılmış birkaç ürün satmaya başladı. Tesla’nın ürün lideri Taylor Robinette, resmi Twitter hesabında iki öğenin fotoğraflarını yayınladı: 300 DOGE değerinde bir Cybertruck şeklinde bir koleksiyon (Tesla sitesine göre zaten stokta bulunmuyor) ve “Giga Texas Kemer Tokası” 835 DOGE olarak fiyatlandırılmıştır. Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın online mağazasında Dogecoin ile alınabilecek ürünlere yer veriliyor. Bunların en pahalısı olarak çocuklar için üretilen CyberQuad. Dört tekerlekli bir ATV olan CyberQuad, 12.020 DOGE değerinde yani yaklaşık olarak 2.280 dolar. Ayrıca CyberQuad, yaklaşık olarak 24 km menzile sahip elektrikli bir ATV.

Tesla’nın online mağazasından DOGE ile satın alınabilecek bir diğer ürün ise, Giga Texas Kemer Tokası. Bu kemer tokası, 835 DOGE yani yaklaşık olarak 158 dolar değerinde. Tesla’nın Gigafactory isimli fabrikası adına üretilen kemer tokasının üzerinde belirgin bir T logosu bulunuyor. Döküm çinkodan üretildiği belirtilen kemer, ayrıca antika gümüş kaplama ile geliyor. Bugün erken saatlerde, Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus, Musk’ın Tesla’nın Dogecoin için ürün satmaya başlamasıyla ilgili tweet’inin altındaki yorumunda, DOGE topluluğunu, meme kripto para zenginliklerini Tesla ürünlerine harcamaya çağırdı. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!