Tesla Bitcoin (BTC) Sattığını Açıkladı! İşte Sebebi!

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Şubat ayının başında ortaya çıkan bilgilere göre 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) satın almıştı. Bu gelişme bir dönüm noktası olarak algılanmış ve o dönem, söz konusu satın alma Bitcoin’in kurumsal olarak benimsenmesi için büyük bir adım olarak değerlendirilmişti.

Pazertesi günü yaptığı resmi bir açıklamada, Tesla, 2021 yılının ilk çeyreğinde 272 milyon dolarlık Bitcoin sattığını bildirdi.  Kazanç raporu Tesla’nın, 272 milyon dolar’lık satıştan sonra, hala BTC’de en az 1.33 milyar dolar tuttuğunu gösteriyor.

Şirketin gerçekleştirdiği 33 sayfalık slayt sunumunda, 272 milyon dolarlık Bitcoin satışının gerçekleştiği ifade edildi:

“Yıldan yıla, hacim artışından, düzenleyici kredi gelir artışından, daha fazla ürün maliyeti düşüşünden kaynaklanan brüt kar marjındaki iyileşmeden ve Bitcoin satışından kaynaklanan olumlu etkiler, daha düşük ASP, artan SBC, ek tedarik zinciri maliyetleri, Ar-Ge yatırımları ve diğer kalemlerle dengelenmiştir. Model S ve Model X’in değişim maliyetleri hem brüt karı hem de Ar-Ge giderlerini olumsuz yönde etkiledi.”

Tesla Neden Bitcoin Sattı?

Geçen ay, firma ayrıca Teslanın araçları için Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini de duyurdu. Musk, Tesla’nın bu ödemeleri dijital varlık formunda tutacağını ve bunları fiat para birimine dönüştürmeyeceğini söyledi. Bu sebeple Bitcoin satışının yapılmış olması piyasa tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Tahvil yatırım araştırma şirketi Bond Angle’ın kurucusu Vicky Bryan, CNBC’ye yazdığı bir e-postada:şunları belirtti

“Bitcoin, para birimi olarak takas edilemez veya mantıksal olarak avantajlı değildir, işlemlerde nakit yerine daha güvenli değildir ve aşırıbir şekilde çevreye zarar verir. Elon Musk son zamanlarda çevrecilerden ve birçok Tesla hayranından Bitcoin satın alımı için eleştiri yağmurlarına tutuldu. Musk bu baskılardan ötürü ve elbette kar elde etmek amacıyla bu satışı yapmış olabilir”

Satış haberinin Bitcoin fiyatında düşüşe sebep olup olmayacağı ise merak konusu.

Comments (0)
Add Comment