Terra (LUNA) Yine Bitcoin Aldı: 2 Analistten Kritik Yorum!

Kısa vadede somut toparlanma bir toparlanma belirtisi olmayan Bitcoin (BTC) için bu hafta durum tehlikeli gibi görünüyor. Bitcoin (BTC), destek seviyeleri kırılmaya yaklaşırken, yatırımcılar BTC fiyatının nereye gideceği konusunda telaşlı.

Bitcoin düşüş trendi devam ediyor

TradingView’den elde edilen veriler, 40 bin doların altındaki seviyelerin, birden fazla yeniden testten sonra neredeyse hiç bozulmadığını gösteriyor. Bitcoin’in makro kaynaklı düşüş trendi devam ederken, 40 bin dolar seviyesi son günlerde sıkça test ediliyor. Teknoloji hisselerine paralel düşen BTC/USD, Mart ayının ikinci yarısından elde ettiği kazanımların neredeyse tamamını sildi. Şimdi ise, 30 bin-40 bin dolarlık aralık, bir kez daha kısa vadeli bir hedef olarak ortaya çıktı.

Destek seviyeleri, geçen ayki yükselişten biri olan 39.600 dolar seviyelerinde ve boğalar birkaç düşüşe rağmen bu seviyeyi başarıyla savunuyorlar. Bu arada popüler kripto para analisti Crypto Ed, kısa vadeli bir sıçrama alanı olarak 38.600 dolar görüyor ve Bitcoin’in ne kadar düşebileceği konusundaki karışık fikir birliğinin altını çiziyor. BitMEX’in eski CEO’su Arthur Hayes, lider kripto para biriminin Haziran ayında 30 bin dolardan işlem görmesini bekliyor. Bu arada analist Kevin Svenson, daha uzun zaman dilimlerinde 600 günlük basit hareketli ortalamayı (SMA), yeniden test edilen önemli bir destek hattı olarak gördüğünü söyledi ve şunları ekledi:

BTC, COVID-19 çöküşünden bu yana 600 gün/SMA’nın altında bir günlük mumu kapatmadı. 600 gün/SMA aynı zamanda Ocak ortasından beri bu seri için ana destek oldu. Şu anda 600d/SMA’nın bulunduğu yer 39.250 dolar.

Terra, BTC alımlarına devam ediyor

Blockchain protokolü Terra’ya bağlı vakıf olan Luna Foundation Guard’ın (LFG), Çarşamba günü rezervlerine 2.500 BTC (100,4 milyon dolar) daha eklediğini açıkladı. Bu, Terra’nın şu anda 42.400 BTC’ye (1.704 milyar dolar) sahip olduğu anlamına geliyor. Bu rakam, Tesla’nın Bitcoin yatırımından 800 BTC daha az.

Terra cüzdanı, Bitcoin ağındaki en büyük 18. cüzdan konumunda ve Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon’un söylediği gibi, Vakıf, UST stablecoin’de ani bir düşüş yaşanması durumunda, cüzdandaki Bitcoin’leri elden çıkararak, fonu UST’ye aktarmayı planlıyor. Daha fala Bitcoin haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!