Telegram NFT Pazarı mı Açıyor? İşte Detaylar!

Çoklu platform mesajlaşma hizmeti sunan Telegram’ın kurucusu ve CEO’su, mesajlaşma uygulamasında kullanılan kullanıcı adları ve adresler için blockchain tabanlı bir NFT pazar yeri önerisinde bulundu.

Yeni NFT pazar yerimi açılıyor?

Telegram CEO’su Pavel Durov, Telegram kanalında, fikrin The Open Network (TON) blockchain ekosistemi tarafından yürütülen bir alan ve cüzdan adı açık artırmasının (mint işlemi) başarısından ilham aldığını söylüyor. Telegram CEO’su Pavel Durov göre, geniş kullanıcı tabanına sahip olan platform göz önüne alındığında, Telegram’ın çok aranan kullanıcı adları ve adresleri için bir pazar yeri ile birlikte daha fazla başarı elde etmesi muhtemel. CEO, konu ve gelişmeler ile ilgili şunları söylüyor:

TON bu sonuçları elde edebildiyse, mintleme için ayrılmış kullanıcı adlarını, grup ve kanal bağlantılarını koyarsak, 700 milyon kullanıcısıyla Telegram’ın ne kadar başarılı olabileceğini hayal edin. @storm veya @royal gibi milyonlarca akılda kalıcı t.me adresine ek olarak, dört harfli kullanıcı adlarının tümü (@banka, @club, @game, @gift benzeri) satışa sunulabilir.

Telegram CEO’su The Open Network’u destekliyor

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; The Open Network (TON) blockchain, Telegram’ın kurucuları Pavel Durov ve Nikolai Durov tarafından tasarlandı. Kripto para birimi şu anda açık kaynaklı geliştiricilerden oluşan bir topluluk olan TON Foundation tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Durov, Telegram kullanıcı adlarını ve adreslerini mintlemek adına çıkarmak için öngörülen platformun, NFT projelerinin işleyişine benzer şekilde dijital özelliklerin alım satımlarının yapılması adına izin vereceğini söylüyor:

Bu gelişme sonucunda, kullanıcı adı sahiplerinin NFT’lerini korumalı anlaşmalarda ilgili taraflara aktarabilecekleri yeni bir platform yaratacak ve mülkiyeti NFT benzeri smart contract’larla blockchain’leri güvence altına alacak. Kanallar, çıkartmalar veya emoji gibi Telegram ekosisteminin diğer unsurları da daha sonra bu pazarın bir parçası haline gelebilir.

Durov’a göre The Open Network (TON), önerilen Telegram pazarına ev sahipliği yapmak adına en uygun blockchain’dir. Çünkü temel performans ölçümlerinde avantajlara sahip olduğunu belirtiyor. Ölçeklenebilirlik ve hız söz konusu olduğunda, TON muhtemelen bu tür merkeziyetsiz satışlara ev sahipliği yapacak en iyi teknolojiye sahip alan. CEO, ekibin TON için aksamadan ve güçlü smart contract’lar yazabileceğini (smart contract dilini icat ettiklerini belirtiyor), bu nedenle gelecekteki NFT pazarımız adına TON’u değerlendirmek istediklerini söylüyor

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!