Teknik Analistten Altcoin Sezonu Açıklaması: Hazır Olun!

Kripto analisti Nicholas Merten, altcoin projelerinin kripto para piyasasının büyük bir bölümüne hakim olmanın eşiğinde olabileceğini söylüyor. Kriptoarena.com olarak ünlü analistin açıklamalarını sizin için derledik.

Görsel: Kripto analisti Nicholas Merten

Peki altcoin hakimiyeti ne anlama geliyor?

Bir başka kripto analisti Scott Melker ile yaptığı röportajda Merten, altcoin hakimiyetini incelediğini belirtiyor. Altcoin hakimiyetini ise Merten kısaca; tüm altcoin piyasa değerinin Bitcoin’in piyasa değeri ile karşılaştırılması olarak ifade ediyor. Analist bu metriğin, kripto para piyasası yatırımcılarının almaya istekli oldukları risk miktarı için iyi bir ölçü olduğunu ifade ediyor. Yazımız hazırlanırken, hesaplanan altcoin hakimiyetinin %58 olduğu görülüyor. Merten, metriğin bu döngüyü önemli ölçüde büyütmesini beklediğini söylüyor. Bu konuda açıklamada bulunan Merten şöyle söylüyor:

Bence bu döngüde %75 oranına kadar gidebiliriz. Daha önce 2018 yılının Nisan-Mayıs aylarında çok benzer bir durumda zirveye çıktığı görülüyor. Birçok insan burada aynı aralıkta zirveye çıkacağımızı düşünüyor. Ama her zaman yeni bir proje gelebilir. Sonsuz miktarda altcoin projesi üretilebilir.

Şu anda görebildiğimiz şey, sonsuz bir altcoin projesi üretimi ve bunun kaçınılmaz bir gerçeklik olduğu. Ve bence, altcoin’lerin bu hakimiyeti daha fazlasını ele geçirebileceği ve halihazırda yerini sağlamlaştırdığı bu durumla yüzleşmemiz gerektiğini gösteriyor.

Analist: Bu boğa döngüsü için daha fazla kurumsal yatırımcıya ihtiyaç duyulabilir

2022’ye kadar sürecek genişletilmiş bir piyasa döngüsü öngören Merten, kripto boğa koşusunun bittiği ve altcoin hakimiyetinin yeni zirvelere çıktığı bir senaryo gördüğünü söylüyor. Bitcoin’e gelince, analist Bitcoin (BTC)’in boğa koşusu için biraz daha ihtiyatlı tahminlerde bulunuyor. Bitcoin (BTC)’in büyüklüğünün, önde gelen kripto para biriminin fiyatını hareket ettirmek için önemli ölçüde daha fazla parasal enerji gerektirdiğini söylüyor. Konuya ilişkin olarak kripto analisti Nicholas Merten şu şekilde değerlendirmede bulunuyor:

Sorun şu ki, fiyat büyüdükçe aşırı derecede daha fazla likiditeye ihtiyacınız oluyor. Özellikle kurumsal yatırımcılara, kripto üzerinde büyük yatırımlar yapmaya başlayan gerçek milyar dolarlık hedge fonu yöneticilerine ihtiyacınız olabilir ve bunun ilk işaretlerini görüyoruz. Ama sağlam bir konsolidasyon döneminden sonra, onları gemiye dalarken görmeye başlamadan önce, benim kanaatime göre önce bir başlangıç rallisine ihtiyacımız açıkça görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!