Teknik Analist Bitcoin Boğa Koşusunun Sona Ereceği Tarihi Açıkladı

Kripto para piyasası analisti Jason Pizzino, Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanı için mevcut boğa döngüsünün sona ereceğini düşünüyor.

Mevcut Bitcoin ve kripto varlık boğa piyasası ne zaman bitecek?

Pizzino, 217 bin YouTube abonesine Bitcoin hakimiyetinin ve piyasa duyarlılığının bir boğa döngüsünün ne zaman sona ereceğini tahmin etmede önemli faktörler olduğunu söylüyor. Bitcoin hakimiyeti, Bitcoin’in değerini diğer tüm kripto varlıklarının piyasa değerine göre izler.

Kripto analistine göre, tarihe dayalı olarak, bir boğa piyasası sırasında Bitcoin’e para akıyor ve böylece Bitcoin (BTC)’in kripto para piyasasındaki pazar payını artırıyor. Pizzino ayrıca, kripto piyasasının şu anda altcoin’ler (alts) bu döngüde son kez ralli yapmadan önce pazar payını artıran Bitcoin’in son aşamalarından birinde olabileceğini şu sözleriyle belirtiyor:

Yani şu anda tarihe benzer bir şeyi tekrarlıyorsak, belki de Bitcoin (BTC)’in bu son aşamalarından birinde, para tekrar alt’lara akmadan önce bir miktar hakimiyet yeniden kazanıyoruz. Ve insanlar paraları yükselirken son bir öfori ve adrenalin darbesi alırlar.

Peki Bitcoin ve kripto para birimi boğa piyasasının ne zaman sona ereceğini anlamak için bundan ne çıkarabiliriz? Pekala, burada baktığımız asıl şey, piyasa yavaşlamaya başladığında ve sonra diğer yöne geri döndüğünde bu dönüm noktalarını ne zaman elde ettiğimizdir.

Bu, paranın Bitcoin (BTC)’e geri aktığı ve daha sonra görebileceğiniz gibi daha kısa bir süre için alts’a geri döndüğü zamandır. Çünkü insanlar ‘Pekala, belki de alt’ların tekrar oynama zamanı geldi.’ Yani alt parti bitmiş gibi görünüyor. Ancak bu durumda daha yüksek bir taban elde ediyor ve sonra Bitcoin’e geri dönüyor.

Ve şu anda bir nevi bunu alıyoruz. Böylece iki dip noktamız olduğunu görebiliyoruz. Burada küçük bir çift dip ve para Bitcoin (BTC)’e akıyor, ancak bu süre içinde hala bazı eski paralar patlıyor. Sadece tüm alana yayılmadı.

BTC boğa döngüsü olumlu haberler ile ivmelenebilir mi?

Pizzino, olumlu haberlerin fiyatları zar zor güncellemesinin, piyasanın düşüşe geçtiğinin bir göstergesi olduğunu şöyle söylüyor:

Şu anda, Bitcoin (BTC)’in yaşadığı şey bu çünkü pek çok kötü haber onu gerçekten çok kötü etkilemiyor. Hala daha düşük seviyelere ulaşıyoruz ve piyasa güncellemeye devam ediyor ve diğer taraftan iyi haber hala piyasayı yukarı itiyor.

Ayı piyasasına girersek, tam tersi olacak. İyi haber sadece piyasayı ayakta tutacak. Aslında çok fazla yukarı çekmeyecek ve kötü haberler piyasayı daha da fazla boşaltmaya devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment