Tayland ın Mystic Valley Müzik Festivali, MYST tokenleri ile ödeme alacak

Taylandın en büyük müzik festivallerinden biri olarak kabul edilen üç günlük bir etkinlik olan Mystic Valley Müzik Festivali 27 kasımdan 29 Kasıma kadar büyük bir farkla ödeme sisteminde yerel MYST tokeninin entegrasyonu ile elden geçiriliyor.

Resmi duyuruya göre müzik festivali Mystic Valley tarafından basılacak olan MYST tokenleri aracılığıyla katılımcıların biletler için ödemesini kabul edecek.

Müzik festivali için türünün ilk örneği olan Blockchain tabanlı ödeme sistemi Covid-19 pandemisi sebebiyle nakit kullanımını ortadan kaldırmayı ve insandan insana teması azaltmayı hedefliyor.

Mystic Valley satıcılara yiyecek ve içecek ödemeleri gibi yerinde yapılan işlemleri kolaylaştırmaya yardımcı olmak için ödeme hizmeti sağlayıcısı Fuse Network ve yerel kripto borsası Bitazza ile ortaklık kurdu. Fuse Network ile çalışan Mystic Valley festival katılımcılarının etkinlikte indirebilecekleri bir mobil cüzdan geliştirdi ve Bitazza aracılığıyla Myst için Thai Bahttan dönüşüm mümkün olacak.

Etkinlikteki her satıcı katılımcıların doğrudan mal ve hizmetler için ödeme yapmaları amacıyla kolayca tarayabilecekleri bir QR koduna sahip olacak.

Nakit işlemlerinin sonu yaklaşıyor

Nakitten dijital ödeme biçimlerine geçiş yıllar önce gerçekleşti ancak kripto ödemeleri ana akım olmaya başladığında yeni bir ivme kazanmaya başladı. Bu eğilimi gören Edwin Bautista CEOsu ve Filipinler UnionBank başkanı fiziksel paranın sona ermesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl birçok ödeme hizmeti sağlayıcısı benzersiz yeniliklerle kripto ödeme alanına girdi. Skrillin kripto uygulaması 2019da kripto alım satım özelliği ve Paypalın kripto para birimi ile ilgili hizmetleri benimsemesine kadar nakit işlemlerinin sonunun yaklaştığını söylemek mümkündür.

Comments (0)
Add Comment