Tarih tekerrür ederse BTC fiyatı büyük oranda değer kazanabilir

Bitcoin dijital varlık piyasasındaki satın alma baskısının artmasıyla son iki hafta içinde % 25lik bir artış yaşadı.

Önde gelen kripto para birimi şu anda Eylül ayında görülen 9.800 Dolarlık düşük seviyenin oldukça üzerinde olan 13.800 Dolardan işlem görüyor.

Analistler Bitcoinin önümüzdeki aylarda yükselişe geçebileceğini düşünüyor. Bir kripto varlık çizelgesi 1 Kasımda bir grafik paylaştı ve önemli bir makro teknik göstergenin Bitcoinin yakında fırlayacağını gösterdiğini belirtti.

Makro Gösterge: Bitcoin yakında büyük değer kazanabilir

 Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi ralli BTCnin Ichimoku Bulutunun 200 haftalık Kijun Sen hattı olan çok önemli bir teknik seviyeyi tutmayı başardığı anlamına geliyor.

Aşağıdaki tabloyu paylaşan yatırımcı Bitcoinin Kijun Senden yükselişinin son fiyat hareketini 2017de görülen üstel ralliden önce görülen ile ürkütücü bir şekilde benzerlik gösterdiğini belirtti:

“Haftalık BTC: Fiyat hareketi boğa koşusundan hemen önceki 200 dönem Kijun Sendeki son döngüye benziyor. Peki ya şimdi?”

Bitcoinin son rallisi de teknik öneme sahip çünkü kripto para birimini bir dizi temel teknik direnç seviyesinin üzerine çıkardı. Örneğin geçen hafta Bitcoin haftalık mumunu 12.000 Dolarlık direncin üzerinde kapattı. 2018in başındaki rahatlama ralliyle birlikte 2019daki rallide haftalık olarak 12.000 Dolarlık direnç olarak tutuldu.

Ralliye ivme kazandıran nedir?

BitWise Asset Managementın baş yatırım sorumlusu Matthew Hougan söz konusu Bitcoin patlamasını kurumsal yatırım ve şu anda ortaya çıkan enflasyon anlatısı ile açıkladı.

“Kurumsal sermayenin gelmesi için tüm bu temele sahipsiniz. Daha sonra pandemiye verilen tepki ve enflasyona dair endişeler gibi BTC lehine olan keskin katalizöre sahipsiniz.

Önde gelen analistlere göre önde gelen kripto para birimi 2020de tüm zamanların en yüksek seviyelerini kıracak.

Comments (0)
Add Comment