Tahvil Kralı’ndan Ürkütücü Açıklama: Bitcoin ve Doları Kara Günler Bekliyor!

Milyarder yatırımcı, DoubleLine Capital CEO’su ve aynı zamanda “Tahvil Kralı” olarak da bilinen Jeff Gundlach, dolar ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’in geleceği konusunda çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

Dolar kan kaybedecek!

Jeff Gundlach, ABD’deki enflasyon krizinin kötüye gittiğini ve özellikle pandemi sonrası ticaret ve bütçe açıklarının hiç olmadığı kadar düşük olduğunu paylaştı. Doların fiyatının kısa vadede düşmeyebileceğini ancak doların bugünkü konumuna bakıldığında er ya da geç güç kaybedeceğini belirtti. Bitcoin için de karamsar bir gelecek öngören Gunlach, CNBC’ye verdiği demeçte  şu açıklamayı yaptı:

 Nihayetinde, açıklarımızın boyutu ortada… hem pandemi sonrası patlayan ticaret açığı hem de açık bir şekilde çizelgelerin tamamen dışında olan bütçe açığı ile karşı karşıyayız,  ancak orta vadede dolar oldukça düşecek. Bu çok önemli bir dinamik olacak, çünkü tahvil piyasasına yardımcı olan şeylerden biri, hiç şüphesiz, yabancı tahvil alımları oldu ve faiz oranı farkları, yabancı tahvil yatırımcıları için hedge edilmiş ABD tahvil pozisyonlarını destekledi.

 

Bitcoin ve dolar tartışması son zamanlarda giderek daha sıcak bir konu haline geldi. Gundlach, doların bugüne kadarki güçlü görünümünü koruduğunu belirtti. ABD doları 89’un altına düştüğünde bile Amerika yakın vade için olumlu bir sonuç açıkladı. Ancak doların durumu kademeli olarak düşüyor. CEO, Sabit bir oranda düşmeye devam ederse doların kademeli olarak yok olacağına dair açıklamalar yaptı. Gundlach doların geleceğine dair şunları söyledi:

Kısa vadede, doların orta derecede daha güçlü olması için dinamikler mevcut oldu ve olmaya devam edecek… Uzun vadede, doların …kan kaybedeceğini düşünüyorum.

Bitcoin 23 bin doların altına düşecek!

Dolar konusunda kötümser bir table çizen Gundlach, Bitcoin için de bir değerlendirme yaptı. Yönetici, Bitcoin’in bir ticaret aracından başka bir şey olmadığını belirtti. Bitcoin’de kısa veya uzun pozisyonda olmak, yatırımcının derin ve riskli sularda olduğu anlamına gelir.

Gundlach’a göre, Bitcoin’in yatırım yapmak için çok oynak olduğunu ve kripto para topluluğuna mensup insanlar için bile şu an Bitcoin’i tutmak için ideal bir zaman olmadığını söyledi. Gundlach, fiyatların daha da düşeceğini, BTC’nin çok daha ucuza alınabileceğini düşünüyor ve şunları ekliyor

Bitcoin grafiği oldukça korkutucu görünüyor…. 23 bin’in altında tekrar satın alabileceğinizi hissediyorum. Bitcoin gücünü kaybetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!