Borsanın Çökeceğini İddia Eden Stratejist Bitcoin Yatırımcılarını Uyardı!

Hisse senedi teknik rehberlik platformu InTheMoneyStocks.com’un baş piyasa stratejisti Gareth Soloway,  borsada yaşanan son düzeltmenin büyük bir çöküşü tetikleyebileceğini iddia ett. Soloway, ayrıca Bitcoin (BTC) için de kaotik bir senaryo çizdi.

Borsada yaşanan düzeltme bu sefer farklı

Kitco News’e konuşan Soloway, hisse senedinin Salı ve Perşembe günleri arasındaki rallileri sürdürememesinin önümüzdeki günlerde olası bir düzeltmeye işaret ettiğini belirtti. Soloway’e göre, piyasa kısa vadeli olumlu kazanımlar elde etmesine rağmen, uzun vadede işlerin değişebileceğini vurguladı. Stratejist, piyasanın tipik olarak küçük düzeltmeler yaşamaya ve kazançları hemen kaydetmeye alıştığını kabul ediyor, ancak bu sefer durumun daha ciddi olabileceği konusunda hem borsa hem de Bitcoin yatırımcılarını uyarıyor Soloway şunları söyledi:

Dolayısıyla, kama modelinde ilk kez teyit edilmiş bir kırılma görüyoruz ve bu bizi daha da aşağılara götürme olasılığına sahip.

 

Stratejist, teknikler borsada önemli bir olaya işaret ettiğinden düşüşün kaçınılmaz olduğunu ekliyor. Ancak, küçük yatırımcıların pazarın canlanmasında hala çok önemli bir rolü olduğunu belirtiyor. Küçük yatırımcılar piyasaya daha fazla para pompalarsa, Soloway bir ralli olacağını öngörüyor. Bununla birlikte, oynaklıkla birlikte, piyasa potansiyel olarak artan çıkışlar yaşayabilir. Analist ayrıca, geçen ay boyunca kurumsal yatırımcıların çoğu piyasa satışını tetiklediğini öne sürüyor. Soloway, tarihsel olarak, piyasaların büyük bir boğa koşusunun ardından düzeltmenin geldiğini ve mevcut eğilimde durumun böyle olabileceğini söyledi. Özellikle, 2020’nin ilk çeyreğinde en düşük seviyelere düştükten sonra, borsa bir boğa koşusuna girdi ve birkaç tarihi zirveye ulaştı. Özellikle borsa, Covid-19 vakalarındaki artış, artan enflasyon baskılarına ilişkin endişeler ve Federal Rezerv’in buna nasıl tepki vereceği gibi faktörlerden oluşan bir belirsizlik Bitcoin içinde tehtid oluşturuyor.

Bitcoin 18 bin dolara düşecek

Kripto para birimlerinde Soloway, kısa vadeli bir ralli sürdürmesine rağmen, Bitcoin (BTC)’in tarihsel fiyat hareketlerine dayanarak potansiyel olarak 18 bin ve 20 bin dolar civarında işlem göreceğine inanıyor. Analit, Bitcoin’in şu anda 2013 ve 2017’deki büyük rallileri tekrarladığını belirtiyor. Aynı zamanda Soloway, Bitcoin’in hala yaklaşık 50 bin ila  52 bin dolar arasında bir yukarı yönlü hedefi olduğunu belirtiyor. Soloway, Bitcoin fiyatındaki aşağı ve yukarı yönlü hareketin hızlanma olasılığının olduğunu ve piyasa katılımcılarının sayısının fiyatı etkileyeceğini de sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

O zaman sormanız gereken soru şu ki, şu anda piyasada 2013, 2017’ye kıyasla çok daha fazla katılımcınız olduğu için, dipten satın alan çok daha fazla kurum veya dipten alan insanlar olabilir. Belki de federallerin piyasaya akın ettiği tüm likidite ve dolarlarla bir ilgisi vardır. Bitcoin, yatırımcıları bu sahneye hazır olmalı.

Yılın ilk ayında büyük bir ralliyi sürdüren Bitcoin’in değeri, Nisan ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 64.800 dolar’dan neredeyse yüzde 50 düştü. An itibariyle, Bitcoin 47.140 dolardan işlem görüyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!