Solana, Terra’yı Solladı! Yükseliş Devam Ediyor

Popüler altcoin projesi Solana (SOL), kısa bir süre önce Terra (LUNA)’yı geçerek piyasa değeri bakımından sekizinci en büyük kripto para birimi olarak yerini aldı. Ralli, geçen hafta token talebini artıran olumlu haberler üzerine geldi.

Oyun ortaklığı Solana (SOL)’daki kurumsal ilginin artmasına sağlıyor

Piyasadaki en çok bahis yapılan token olan SOL, son yedi gün içinde yüzde 21 artarak iki ayın en yüksek seviyesi olan 110 dolara yakın işlem gördü. Şu anda 35,9 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Solana, son zamanlarda 33 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan LUNA’yı geçti. Hareket, LUNA’nın piyasa değeri bakımından SOL’u geçmesinden sadece iki ay sonra geldi. Piyasa uzmanlarına göre bunda önemli bir faktör de Solana (SOL’)daki kayıplardan kaynaklanıyor. LUNA geçen hafta diğer altcoin’lerin gerisinde kalarak geçen pazartesi görülen seviyelerde işlem görüyordu. Ancak token, bu yıl stablecoin TerraUSD’nin (UST) artan popülaritesinden de büyük ölçüde faydalandı.

Çılgınca popüler olan PUBG video oyununun arkasındaki Güney Koreli geliştirici şirket Krafton, geçen hafta Solana Labs ile Blockchain oyunları ve hatta bir metaverse geliştirmek için iş birliği yaptığını duyurdu. Geliştirici şirket, Solana’nın yüksek düzeyde ölçeklenebilir uygulamaları barındırma özelliğini, anlaşmanın arkasındaki temel itici güçlerden biri olarak gösteriyor. Dijital varlık yöneticisi CoinShares ve dünyanın en büyük 3. kripto borsası FTX, Avrupalı ​​yatırımcılar için fiziksel olarak desteklenen bir Solana borsasında işlem gören ürünü (ETP) başlatmak için geçen hafta bir ortaklığa girdi. Uzmanlara göre bu da trader’ların altcoin’e doğrudan yatırım yapmadan SOL stake ödüllerine erişmelerini sağlıyor.

Daha geniş kripto duyarlılığı da gelişiyor

Solana borsasında işlem gören ürün (ETP)’nin, başlangıç ​​sermayesinde 1 milyon SOL (100 milyon dolar) ile başlaması öngörülüyor. Ürün, büyük ölçüde, son yıllarda kripto fiyatlarının önemli bir itici gücü haline gelen kurumsal pazara hitap ediyor. Ek olarak, SOL, dijital varlık yöneticisi Grayscale tarafından yakın zamanda başlatılan akıllı sözleşmeler fonunda yaklaşık dörtte birlik bir ağırlık oluşturuyor. Hareketin ayrıca kripto para birimine yönelik kurumsal yatırımı artırması bekleniyor.

Solana (SOL)’daki artışın yanı sıra daha geniş kripto piyasası da geçen hafta ilgi patlaması yaşıyor. Toplam kripto piyasası değeri, şubat ayından bu yana ilk kez yüzde 12 artışla 2 trilyon doların üzerinde işlem gördü. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, ETH Blockchain’inin hisse kanıtı (PoS) modeline yakında geçiş yapmasıyla sağlanan lider altcoin Ethereum (ETH)’daki kazançlar, diğer popüler altcoin projelerin çoğuna da yayılıyor. Bu değişim ayrıca, SOL’dan yararlanan diğer birkaç PoS token’ına de dikkat çekti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!