Solana Bir Rekora Daha İmza Attı: İşte Yıl Sonu Fiyat Beklentisi!

Kripto para piyasasa çalkantılı bir dönem geçirirken, Solana (SOL), yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Altcoin, piyasa değerini bir günde 4 milyar artırmayı başardı.

 

 Solana’nın sene sonunda 185 dolar civarında işlem görmesi bekleniyor

CoinMarketCap’e göre, beşinci en büyük kripto para birimi SOL’un piyasa değeri,16 Aralık’ta sadece 24 saat içinde 51.17 milyar dolardan 56.76 milyar dolara yükseldi. CoinMarketCap kripto topluluğunun en son tahminlerine göre, Solana fiyatının Aralık ayı sonuna kadar 185.44 dolar civarında işlem görmesi bekleniyor. Kripto para veri analiz platformu CoinMarketCap’in “Fiyat Tahminleri” uygulaması, kullanıcıların altı aylık fiyat tahminleri yapmalarına olanak tanır. An itibariyle, 20.411 kişi SOL fiyat tahmini için oy kullandı. İlginç bir şekilde, 11.189 kişi de SOL fiyatının Ocak ayında 171.55 dolara düşeceği yönünde oy kullandı. Solana geçen hafta kötü bir performans sergilediğinden, trader’lar hala karamsar bir havada olabilir.

Solana ağında yeni bir NFT projesi olan SolChicks 13 Aralık’ta faaliyete geçti Ancak, lansmanından hemen sonra SolChicks ekibi sosyal medyada, ağda sorunlar yaşandığını bildirdiler. Yatırımcıların yüksek kullanıma dayanacak şekilde tasarlanmış bir Blockchain ekosisteminde bu tür sorunların yaşanması konusunda endişeli.

Solana, yeni projelere imza atıyor

9 Aralık’ta, siber bir saldırı sonucunda ağ ciddi şekilde yavaşladı. Solana, sorunları ağ kesintisi gerektirmeden çözebilse de, ağın güvenliği konusunda ciddi endişelere yol açtı. Eylül ayında, işlem trafiğindeki hızlı artış, yaklaşık on yedi saat süren bir ağ kesintisiyle sonuçlandığında Solana ağı da benzer bir sorun yaşamıştı. O sırada sorun üzerinde çalışan geliştiriciler sorunu çözemedi ve doğrulayıcılar ağı yeniden başlatmak zorunda kaldı.

Solana’nın son fiyat artışı, basketbol efsanesi Michael Jordan ve oğlu Jeffrey Jordan’ın, 2022’de piyasaya sürülecek olan Solana üzerine inşa edilmiş sporcuları güçlendirmek için bir platform olan HEIR’i başlatmasına bağlanabilir. HEIR platformu, profesyonel sporcuları ve taraftarları ortak bir çaba içinde bir araya getirmeyi amaçlıyor. Solana Blockchain’inde yayınlanacak  HEIR tokeninin yanı sıra NFT, ödüller ve projelere katılma gibi olanaklar sunacak. Daha fazla SOL haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!