Şok İddia: CZ, Yılbaşında Binance US İçin Kapatma Girişimi Yaptı!

Kripto para piyasası yılbaşından bu yana borsalara açılan davalar nedeniyle karmaşık gözükürken, ortaya atılan son iddialar kripto para piyasasını karıştırdı. Ortaya atılan son iddialara göre Binance CEO’su CZ, yılbaşında Binance US’i kapatma girişiminde bulundu! İşte detaylar…

Binance CEO’su CZ, Binance.US’i kapatmaya çalıştı!

The Information tarafından bildirilen şok edici bir iddiaya göre, Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao’nun, düzenleyici incelemeler yoğunlaştıkça bu yılın başlarında Binance.US’yi kapatma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Bu hareket, küresel borsa devi Binance’i Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyici kurumların yarattığı artan zorluklardan korumak için açık bir çaba olarak aktarılıyor.

Konu ile ilgili bilgisi olan iki kaynağa göre, CZ olarak bilinen Changpeng Zhao, borsanın üzerinde artan düzenleyici baskı karşısında sert önlemler almaya çalıştı. ABD’deki yan kuruluşu kapatmanın, birincil borsayı daha fazla komplikasyondan korumaya yardımcı olabileceğine inanıyordu. Ancak planları Binance ABD CEO’su Brian Shroder’ın muhalefetiyle karşılaştı. CZ’nin Binance US’i kapatma niyeti, ABD merkezli borsanın potansiyel satışıyla ilgili olarak Gemini ve devlet varlık fonlarından yöneticilerle görüşmeler yaptığında ortaya çıktı. Müzakereler ve tartışmalar, Binance US çalışanları ve paydaşları arasında platformun geleceğine ilişkin endişeleri artırdı.

Oylamada istediği desteği alamadı

Kaynaklardan birine göre, CZ’nin başkanlığını yaptığı Binance.US yönetim kurulu, şirketin geleceğine karar vermek için kritik bir oylama yaptı. Geçtiğimiz yıl Binance US, yatırımcılardan 4,5 milyar dolarlık önemli bir değerleme elde ederek ABD kripto para piyasasındaki öneminin altını çizdi. Ancak, şirketin tasfiyesine ilişkin karar için yönetim kurulunun oybirliğiyle destek vermesi gerekiyordu ve bu desteğe ulaşmak zor oldu.

Brian Shroder, yönetim kurulunda önerilen kapatmaya karşı çıkan tek muhalif ses oldu. Shroder’ın kaygıları, ani bir kapatmanın uygulanması halinde borsanın Amerikalı müşterilerine gelebilecek potansiyel zarar etrafında yoğunlaştı. Müşterilerin kripto para varlıklarını derhal taşıma veya tasfiye etme konusunda zorluklarla karşılaşacağından ve potansiyel olarak mali kayıplara neden olacağından Shroder, karara karşı çıktı.

Binance US kapatılma girişimi küresel olarak dikkat çekti

Borsanın kapatılma girişimi, düzenleyicilerin sektörün düzenlenmemiş doğasıyla ilişkili potansiyel riskler konusunda giderek daha dikkatli hale gelmesiyle birlikte, kripto para borsalarının küresel olarak karşı karşıya kaldığı büyük baskıyı yansıtıyor. Binance, dünyanın en büyük ve en etkili borsalarından biri olarak, düzenleyici kurumların ilgisinin ön saflarında yer alıyor. Changpeng Zhao’nun hamlesi, borsa CEO’larının bu tür düzenleyici zorlukların ortasında faaliyetlerini korumak için almaları gereken karmaşıklıkları ve zor kararları vurguluyor. Bazıları Zhao’nun eylemlerini daha geniş borsa ekosistemini korumaya yönelik agresif bir girişim olarak görürken, diğerleri bu hareketi BinanceUS müşterilerinin çıkarlarını göz ardı etmekle eleştirebilir.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Binance ve borsanın ABD iştiraki sürekli gelişen düzenleyici ortamda nasıl bir yol izleyeceğini zaman gösterecek. Kripto para sektörü, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri’nde, artan bir incelemeyle karşı karşıya ve borsalar sürdürülebilir ve uyumlu bir gelecek sağlamak için düzenleyici kaygıları proaktif bir şekilde ele almaya çalışıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!