Şirket Duyurdu: Bu Kripto Paradan Çokça Satıldı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 2023 yılına hızlı bir giriş yaptı ve yüzde 40’tan fazla değer kazanarak 2023 yılına mükemmel bir başlangıçla başladı. Bu aynı zamanda 2023’ten sonraki on yıl içerisinde Ocak ayında en büyük ikinci kazanç olarak tarihe geçti. Madencilik şirketi Marathon Digital ise bu süreç içerisinde toplamda 1500 BTC satışında bulundu! Peki, sırada ne var? İşte detaylar…

Marathon Digital, Ocak ayında 1500 adet BTC sattı!

Önde gelen kripto para birimi BTC’nin fiyatı 23 bin dolar seviyesinin üzerine doğru yükselişe geçerken, Bitcoin madenciliği devi Marathon Digital, işletme maliyetlerini finanse etmek için BTC varlıklarını satmaya devam etti. Raporlara göre, Marathon geçtiğimiz ay toplamda 1500 BTC satışında bulundu. Lider kripto para birimi Bitcoin fiyat artışının yanı sıra Marathon Digital, basılan Bitcoin’lerde de yüzde 45’lik bir artış kaydetti. Geçtiğimiz ay, Bitcoin madencisi Aralık 2022’de üretilen 475 BTC’ye kıyasla toplam 687 BTC üretimi yaptı.

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere Madencilik şirketi Marathon Digital, 2022’deki kripto piyasası çöküşü sırasında satış yapmaktan kaçınan birkaç dijital varlık madencilik şirketinden biriydi. Lider dijital varlık Bitcoin’in geçtiğimiz yıl yüzde 60’tan fazla değer kaybetmesi ve enerji maliyetlerinin artmasıyla, kripto madencileri operasyonlarına devam etmeyi giderek daha zor buldu. Bununla beraber birkaç büyük Bitcoin madencisinin sonunda iflas başvurusunda bulunmak için faaliyetlerini durdurmak zorunda kalması kaçınılmaz oldu.

Geçtiğimiz ay, Marathon Digital Holdings’in (NASDAQ:MARA) hisse senedi fiyatı şaşırtıcı bir şekilde yüzde 135 seviyelerinde artış gördü ve anlık olarak 8 dolardan işlem görüyor.

Kripto madencilik şirketi Marathon Digital daha fazla Bitcoin satmayı planlıyor

Popüler madencilik şirketi Marathon Digital, Bitcoin üretimi arttıkça ve daha tutarlı hale geldikçe, şirket işletme giderlerini karşılamak için daha fazla Bitcoin satışı yapmayı planlıyor. Marathon Digital resmi duyurusunda şunları aktardı:

“Aylık işletme maliyetlerini karşılamak için 2023’te BTC varlıklarımızın bir kısmını satmaya devam etmeyi planlıyoruz. Bu satışlara rağmen, üretimimizin artması ve Ocak ayında teminat olarak Bitcoin’in fiyatındaki değerlenme yayınladığımız Bitcoin miktarını düşürmesiyle, 31 Aralık 2022 itibarıyla 7.815 Bitcoin olan varlığımız 31 Ocak 2023 itibarıyla 8.090 Bitcoin’e yükseldi”.

Madencilik şirketi Marathon Digital, bu yıl devam eden operasyonlarına daha fazla enerji sağlayacaklarını ve performanslarını optimize etmeye odaklanacaklarını aktardı. Operasyonel verimlilikteki bu iyileştirmeler, Maraton’un bilançosunu güçlendirmesine yardımcı olacaktır. Marathon, şirketin geçen ay BTC üretimindeki iyileşmenin, Teksas, McCamey’deki yeni barındırma sağlayıcısı ile birlikte çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Uzmanlara göre 2023’ün dünya çapındaki Bitcoin madencileri için nasıl sonuçlanacağını görmek ilginç olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!