Şifreleriniz şu anda Dark Web de satışa sunulabilir

Yakın zamanda yapılan bir çalışma 15 milyardan fazla kimlik bilgisinin dark web üzerinden dolaşımda olduğunu ve 2018den bu yana % 300 artışı temsil ettiğini ortaya koydu. Mevcut bilgiler ağ erişim kimlik bilgileri bankacılık giriş verileri ve hatta Netflixten akış hizmetleri hesaplarından oluşuyor.

Siber güvenlik firması Digital Shadows tarafından yapılan araştırmaya göre sızan verilerin bir kısmı ücretsiz olarak dolaşıyor.

Rapor bu kadar çok hesap kimlik bilgilerinin çevrimiçi olarak mevcut olmasının sebebinin insanların hack araçlarını kullanarak kolayca zorlayabilen ve karmaşık olmayan şifreler kullanması olduğu konusunda uyarıyor.
 

Kurumsal ağlara erişim

Sızan en değerli kimlik bilgileri arasında kurumsal ağlara erişim yer alıyor. Bu veri türü şirketin geliri gibi faktörlere bağlı olarak 120.000 dolara kadar fiyat alabilirken ortalama 3.139 dolarlık bir maliyete sahip olma olasılığı bulunuyor.

Bu tür verilerin dolaşımı fidye yazılımı çetelerinin tüm bir ağa sızmak için bu erişimi kullanabileceğini ima ediyor. Bu seçtikleri kötü amaçlı yazılımları dağıtmalarına ve sonuçta bu ağları fidye için tutmalarına izin verecek.

Bireylerden gelen banka giriş bilgileri ortalama 70.91 dolarlık bir fiyatla satılırken virüsten koruma programlarına erişim ortalama 21.67 dolara mâl oluyor.
 

Kimlik bilgilerini güvence altına almak için iki veya çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirme

Emsisoftta tehdit analisti Brett Callow uyardı:

“Çok sayıda kullanıcının kimlik bilgileri kimlik avından kötü amaçlı yazılım saldırılarına ve veri ihlallerine kadar çeşitli şekillerde günlük olarak ortaya çıkıyor. Maruz kalmanın sonuçları örneğin Netflix girişlerinin sızdırılması veya son derece ciddi bankacılık kimlik bilgilerinin sızdırılması gibi küçük olabilir.”

Callow insanların güçlü şifreler kullanarak hesaplarının tehlikeye girme olasılığını sınırlayabileceğini söylüyor : “Bir Antivirüs kullanarak şifreleri asla yeniden kullanmayın işletim sistemlerini güncel tutun ve en önemlisi tüm hizmetlerde iki veya çok faktörlü kimlik doğrulaması kullanın.” diyor.

Siber güvenlik firması Cyble Research Team tarafından yapılan bir araştırma 29 Mayısta 80.000den fazla kredi kartının verilerinin dark webde satışa sunulduğunu ortaya koydu. Bu kartlardan elde edilen veriler dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanmış gibi görünüyor.

Ayrıca “Keeper” olarak bilinen bir hacker çetesinin 570den fazla e-ticaret sitesinden kredi kartı verilerini çalmak için birbirine bağlı bir ağ kurduğunu bildirdi. 2017den bu yana karanlık web üzerinden kart bilgilerini satarak kriptoda yaklaşık 7 milyon dolar kazandılar.

Comments (0)
Add Comment