Shiba Inu Alarm Veriyor: Kritik Metrik 3 Ayın En Düşük Seviyesinde

Uzmanlara göre kripto para piyasası muhtemelen başka bir düzeltme döngüsüne girdiğinden, Shiba Inu hakimiyeti düşüyor. Meme temalı popüler altcoin projesinin en büyük 1.000 Ethereum cüzdanı arasındaki hakimiyeti, yalnızca yüzde 5 seviyesinde kalırken balina sınıfı cüzdanlarda kalan 1,7 milyar dolar ile üç ayın en düşük seviyesine düştü. Deneyimli analist Arman Shirinyan SHIB’deki bu düşüşün sebeplerini açıklıyor.

Balinalar arasında SHIB hakimiyeti düşüyor

Popüler memecoin Shiba Inu, en son tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı noktada yüzde 12’ye ulaşan hakimiyeti ile her zaman balina adresleri arasında en baskın kripto para birimlerinden biri olarak nitelendiriliyordu. Ancak balinalar arasındaki hakimiyeti gösteren kritik metriklere göre piyasadaki düzeltmenin ardından kısa vadeli trader’lar ve bazı balinalar kayıp yaşamamak için Shiba Inu (SHIB) yatırımlarını elden çıkarmaya başladılar.

Kriptoarena.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere SHIB’in bir sonraki satın alma gücü dalgası, piyasa değerine göre 13. sırada yer alan kripto para birimi Shiba Inu (SHIB)’nun en son toparlanmasından sonra ortaya çıktı. 20 Aralık’tan itibaren Shiba Inu (SHIB)’nun fiyatı bir haftadan kısa bir sürede yüzde 25 oranında büyük bir artışla karşı karşıya kaldı. Ancak bu yükselişin ardından yatırımcılar altcoin’deki fonlarının yaklaşık yüzde 15’ini geri çektiler.

Shiba Inu (SHIB)’daki düşüşün arkasındaki nedenler neler olabilir?

Usta analist Arman Shirinyan, SHIB’in balinalar arasındaki hakimiyetindeki düşüşün ana nedeninin, yatırımcıların çoğunluğunun kripto para piyasasının düzeltilmesi sırasında yatırımlarını korumak için fonlarını daha küçük altcoin’lere ve hatta stablecoin’lere taşımasıyla fonların piyasadaki dağılımı olduğunu düşünüyor. Balina hareketlerinden elde edilen verilere göre, SHIB fonlarının çoğu şu anda tüm balinaların sermayesinin yüzde 10’u ile “diğer token’lar” kategorisinde kalıyor.

Balinaların fonları arasında Shiba Inu (SHIB)’nun arkasındaki tek token, borsanın hizmet token’ında 1,5 milyar dolarlık balina fonu bulunan FTX token’ı oluyor. SHIB ve FTX’i takip eden iki kategori, toplamda 1,6 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan USDC ve USDT stablecoin’leri oluyor. Bunların yanı sıra popüler memecoin SHIB yazım sırasında son 7 günde yüzde 11,69 ve son 24 saat içinde yüzde 0,26 düşüş ile 0,00003389 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!