Shiba Inu Gerçeği: Uzmandan 1 Dolar Hedefi ve ABD Dış Borcu Yorumu!

Shiba Inu (SHIB) geçen hafta yükseldiktan sonra, tekrar ivme kaybetmeye başladı. Meme tabanlı altcoin piyasa değerine göre 18. sırada yer alıyor. Tesla CEO’su Elon Musk’ın tweet’i sayesinde devasa kazanımlar elde eden SHIB, piyasayı sallamayı başardı. SHIB’ın son zamanlarda yıldızı parlarken, analistler uyarıda bulundu.

 

ABD’nin ulusal borcu ve Shiba Inu piyasa değeri

Dün, SHIB’nin değerinde ani bir düşüş yaşandı. CoinMarketCap’e göre, SHIB an itibariyle yüzde 10 düşüşle 0,000028 dolardan işlem görüyor. Broctagon CEO’su Don Guo, Express.co.uk ile yaptığı röportajda şunları söyledi:
Shiba Inu (SHIB)’nun 1 dolara ulaşması imkansız. Bunun arkasındaki neden, dünyada bunu yapmak için yeterli para olmaması. SHIB’nin bir dolara ulaşması için, bir katrilyon ABD doları değerinde bir piyasa değeri gerekir. Karşılaştırıldığında, ABD Ulusal Borcunun tamamı 23,3 trilyon dolar civarında ve bu şaşırtıcı miktar bile SHIB’nin bu fiyat noktasına ulaşması için gereken miktarın yüzde üçünden daha azını oluşturuyor.

 

 Analist, mevcut eğilimler ışığında, Shiba Inu (SHIB)’nun değerini bir sentten daha az tutma olasılığının daha yüksek olduğunu ekledi. SHIB’nin potansiyel büyümesini tahmin etmek için Dogecoin‘i (DOGE/USD) kullanmayı öneriyor çünkü her iki kripto para da aynı yerden geliyor: 2014 Doge memesi.

 SHIB, Dogecoin’i yakalayabilir

Shiba Inu’nun rallisinden sonra kripto para camiası SHIB’ın DOGE’u tahtından bırakacağını tahmin ediyordu. Shiba Inu, Twitter’da bir milyon takipçiye ulaşırken, sosyal medya hacmi bakımından Bitcoin ve Ethereum’u geride bırakmayı başardı. Don Guo şu açıklamayı yaptı:
DOGE’nin 32,3 milyar dolara ulaşan piyasa değeriyle, SHIB’nin bu fiyata ulaşması çok daha olasıdır, bu da SHIB fiyatının 0.000065 dolara ulaşacağı anlamına gelir. DOGE’nin en yüksek fiyatıyla karşılaştıracak olursak, yüzde 600’e yakın bir yükseliş görmeyi bile bekleyebiliriz. Bu fiyat artışı, SHIB’nin piyasa değerini 69 milyar doların üzerine çıkaracak ve bu da onu USDT’den daha üst sıralarda tutacaktır.

 

 
Meme tabanlı kripto para birimleri, piyasadaki sansasyon ve sosyal medya reaksiyonalrına  karşı son derece savunmasıs durumda. Shiba Inu’nun da bu statüde yer alması, altcoin’i bu faktörlere karşı oldukça savunmasız hale getiriyor. Tek bir Musk tweet’i çok kısa zaman piyasaları değiştirme etkisine sahip. Shıba Inu fiyatında kayda değer bir artış, Musk’ın Shiba Inu yavrusu Floki’nin fotoğraflarını tweetlemesinden sonra meydana geldi ve bu da Flokitoken adlı başka bir meme tabanlı kripto para biriminin yaratılmasına yol açtı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!